Iisus din Nazaret ONLINE, subtitrat in romana

„Iisus din Nazaret”, in regia lui Franco Zeffirelli, este considerat cel mai bun film care prezinta viata Mantuitorului Iisus Hristos.

„Iisus din Nazaret” este o miniserie cu o durata de 6 ore si 16 minute, difuzat pentru prima oara in Duminica Floriilor si a Sfintelor Pasti din anul 1977, in Marea Britanie. In timp, productia lui Zeffirelli, cu Robert Powell in rolul principal, a devenit un film simbol al sarbatorilor pascale, fiind redifuzat de televiziune in fiecare an.

In Romania, filmul a circulat pe casete video inainte de caderea comunismului, iar dupa Revolutia din 1989 a fost transmis anual la TV.

Productia cinematografica prezinta nasterea, activitatea, procesul, moartea si invierea lui Iisus din Nazaret, asa cum sunt relatate in Noul Testament.

Un lucru interesant este ca Robert Powell fusese distribuit initial in rolul lui Iuda. Regizorul Franco Zeffirelli a decis sa il faca protagonist, dupa ce i-a vazut ochii si s-a gandit ca privirea blanda a acestuia ar corespunde perfect lui Iisus Hristos.

Zeffirelli a spus ca propria lui credinta s-a intarit odata cu filmul si ca a primit numeroase scrisori de la oameni care i-au marturisit ca „Iisus din Nazaret”, le-a readus credinta in viata.

Mini-seria a avut un buget estimat intre 12 si 18 milioane de dolari, filmarile au fost realizate în Tunisia si Maroc, iar distributia a adunat numele sonore ale vremii – Anne Bancroft (Maria Magdalena), James Earl Jones (Baltazar), Stacy Keach (Barabas), James Mason (Iosif din Arimateea), Laurence Olivier (Nicodim), Christopher Plummer (Irod Antipa).