Ierusalim, capitala Israelului

Decizia presedintelui american Donald Trump de a muta ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim, si implicit de a recunoaste Orasul Sfant drept capitala Israelului, a provocat un val de reactii in intreaga lume. Liderii israelini au primit anuntul cu bucurie, dar lumea musulmana si-a exprimat nemultumirea fata de aceasta decizie.

Organizatia Natiunilor Unite a adoptat o rezolutie ce respinge hotararea Statelor Unite, care a fost votata de majoritatea tarilor membre. Romania se afla printre cele 35 de state care s-au abtinut.

In urma acestei pozitii, prim-ministrul Israelului Benjamin Netanyahu i-a multumit presedintelui Klaus Iohannis pentru votul de abtinere, la fel cum a facut si Ambasada Palestinei la Bucuresti.

Din punct de vedere al relatiilor istorice cu statul evreu, Romania a recunoscut Israelul imediat dupa infiintarea sa in mai 1948, iar dupa numai o luna au fost stabilite relatii diplomatice intre cele doua tari.

Relatia dintre Romania si Israel este o relatie speciala. In termeni politici as spune ca e o relatie strategica, si asa si este, care are o explicatie istorica, o explicatie politica, si inainte de 1989, o relatie in care comunitatea evreiasca din Romania, dar si evreii originari din Romania care traiesc in Israel, reprezinta o punte de legatura extraordinara.

La toate acestea se adauga fundamentul crestin al Romaniei. Statul Israel are nevoie de sprijinul statelor aliate crestine. Si Romania, da, este un stat care are un parteneriat strategic cu Israelul si este o tara crestina. A afirmat Titus Corlatean, senator Parlamentul Romaniei.

Sunt lucruri care functioneaza chiar foarte bine, si economic, si militar, si diplomatic daca vreti. Ar trebui mai mult vorbit si discutat. Si pentru ca oamenii simpli, oamenii care au alte preocupari cotidiene, nu sunt preocupati neaparat de lucrurile astea. Si atunci cred ca ar trebui mediatizata mai mult istoria, relatia noastra cu statul Israel. A afirmat Gabriel Vlase, deputat Parlamentul Romaniei.

Oamenii si natiunile care au sustinut poporul evreu au binecuvantarea lui Dumnezeu, iar Biserica este chemata sa binecuvanteze Israelul.

Vreau sa incurajez Biserica sa creada ca Dumnezeu implineste lucruri imposibile. Chiar daca unii politicieni spun ca nu vor sa se alieze cu Israelul, nu cred ca acesta ar fi un ultim cuvant. Ultimul cuvant in fiecare natiune e cel rostit de Dumnezeu in cer.

Biserica trebuie sa se roage lui Dumnezeu, sa tina zile de post si sa ceara ajutorul Domnului pentru ca fiecare natiune sa se alinieze la scopul Lui pentru Israel. Stiu sigur ca Dumnezeu raspunde la rugaciuni. A precizat Jürgen Bühler, presedintele Ambasadei Crestine Internationale din Ierusalim.

Citește și Un român îşi vinde casa imensă în schimbul a 100.000 de Biblii: „Sunt un om simplu. Vreau şi eu să fiu mântuit“

Sursa: Alfa Omega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...