IEHOVA (EU SANT)

IOAN 18-6

Cind le-a zis ISUS: “EU SINT”, ei s-au dat inapoi si au cazut jos la pamint

Un cuvint “EU SINT”. Un om sau FIUL omului dupa cum este sau il identifica Scriptura pe ISUS s-a mai auzit cindva pe muntele Sinai atunci cind DUMNEZEU S-a descoperit poporului Evreu din norul de fum spunind: “EU SINT DOMNUL, DUMNEZEUL tau, care te-a scos din tara Egiptului din casa robiei. Sa n-ai alti dumnezei afara de MINE”.
Dar poporul DOMNULUI, Evreii acolo la poalele muntelui au primit Legea si toate fagaduintele lui DUMNEZEU.

Tot acolo la poalele muntelui le-au si ingropat, de aceea cind DUMNEZEU a trimis in lume pe FIUL, MESIA, UNSUL, ELIBERATORUL, SALVATORUL, Iudeii nu L-au recunoscut, sau chiar daca L-au recunoscut au implinit Scriptura din
(Matei 21-37:39): “La urma a trimis la ei pe FIUL SAU, zicind: Vor primi cu cinste pe FIUL MEU.
Dar vierii, cind au vazut pe FIUL au zis intre ei: Iata mostenitorul; veniti sa-L omorim si sa punem stapinire pe mostenirea LUI.

Si au pus mina pe EL, L-au scos afara din vie si l-au omorit”.
Evanghelistul Ioan este singurul care ne reda aceasta intimplare asa dupa cum el a vazut-o.
Cind Iuda “vinzatorul”, s-a apropiat cu ceata de soldati inarmati, sa-L prinda pe ISUS EL le-a zis: Pe cine cautati?
Pe ISUS din Nazaret! ISUS le-a zis: “EU SINT”. Cuvinte care trebuiau memorate din generatie in generatie.
Israel a uitat aceste cuvinte ca si multi astazi care zic ca sint crestini. Cind au auzit aceste cuvinte “EU SINT”,
toti s-au dat inapoi si-au cazut cu fata la pamint. Aceasta este inca odata dovada puterii DUMNEZEESTI care era peste ISUS.

Ei se aflau in prezenta ACELUIA despre care este scris in (psalmul 27-2): “Cind inainteaza cei rai impotriva MEA, ca sa-MI manince carnea, tocmai ei prigonitorii si vrajmasii MEI, se clatina si cad”. Cu ei s-a implinit Scriptura cind zice: Aceasta este vremea si ceasul vostru. ACEST “EU SINT”, a fost, este, si ramine vesnic ISUS FIUL lui DUMNEZEU pe al carui piept de multe ori Ioan Evanghelistul si-a rezemat capul, dar, cind s-a intilnit cu EL in slava a cazut jos ca mort.
ISUS ar fi putut sa-i spulbere ca pe nimic dar, EL tocmai pentru aceasta a venit in aceasta lume pacatoasa, sa-o rascumpere.

Si sa duca pe multi fii la slava, sa aiba o saminta de urmasi, proorocea odata Isaia.
EL le-a ingaduit ca ei sa se scoale de la pamint S-a dat prins in miinile lor si dus la curtea marilor preoti care erau si judecatori pe vremea aceea si a fost el judecat in locul poporului SAU.

In ziua cincizecimii apostolul Petru plin de DUHUL SFINT depunea urmatoarea marturie in mijlocul multimii de Evrei adunati: “Barbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe ISUS din Nazaret, om adeverit de DUMNEZEU inaintea voastra prin minuniile, semnele si lucrarile pline de putere, pe care le-a facut DUMNEZEU prin EL in mijlocul vostru, dupa cum bine stiti; pe OMUL acesta, dat in miinile voastre, dupa sfatul hotarit si dupa stiinta mai dinainte a lui DUMNEZEU, voi L-ati rastignit, si L-ati omorit prin mina celor faradelege”.

Episodul a fost atit de tragic, Scriptura spune: “A venit la ai SAI si ai SAI nu l-au primit”.
Nu este mai mare durere ca atunci cind cei din casa ta te resping, nu te mai vrea. In ziua ultima a intrarii DOMNULUI ISUS in Ierusalim, EL a plins pentru cetate spunind: “Daca ai fi cunoscut si tu, macar in aceasta zi, lucrarile, care puteau sa-ti dea pacea! Dar acum ele sint ascunse de ochii tai. Vor veni peste tine zile, cind vrajmasii tai te vor inconjura cu santuri, te vor impresara, si te vor stringe din toate partile; te vor face una cu pamintul, pe tine si pe copii tai in mijlocul tau; si nu vor lasa in tine piatra pe piatra, pentruca n-ai cunoscut vremea cind ai fost cercetata”. 2000 de ani s-au scurs in istorie, de cind poporul ales de DUMNEZEU au ramas sub blestemul pe care si l-au cerut cind au zis: “Singele LUI sa fie impotriva noastra si asupra copiilor nostri”. Pacatul il face pe om sa nu-si mai cunoasca stapinul. Isaia vorbeste: “Boul isi cunoaste stapinul, si magarul cunoaste ieslea stapinului sau: dar Israel nu ma cunoaste, poporul MEU nu ia aminte la MINE”.
Uitati-va cu atentie la istoria poporului Evreu si la toate nenorocirile care au venit peste ei in aceste doua milenii.

Nu-i tot asa si in ziua de astazi, toata lumea zace in cel rau. Oriunde te intorci si cu toti acei cu care stai de vorba sint ingrijorati de evenimentele care au loc in lume si n-au nici o siguranta de ziua de mine. De ce?
Pentruca si-au schimbat stapinul. Tu care citesti aceste rinduri, stiu ca pina acuma ai slujit altui stapin care n-are mila de tine si te-a vitregit, luindu-ti tot ce-i bun. Nu vrei astazi sa te intorci la ACELA care le-a spus Iudeilor “EU SINT”.
EL a murit si pentru tine, a fost judecat si in locul tau, pentruca tu sa ai fericire vesnica in IMPARATIA SA.
Ca sa intri in Imparatia lui DUMNEZEU astazi trebuie sa dai navala, pentru ca portile sint deschise larg. Nu-i departe vremea cind usile harului si indurarii lui DUMNEZEU se vor inchide, si in zadar vei incerca sa intri, ca va fi prea tirziu.
N-ai fost niciodata intr-o asa dezamagire, sa mergi la un magazin, pe care-l cunosteai, si-i cunosteai bine si programul, si cind ai ajuns acolo sa-ti apara in fata o tabla cu inscriptia; Inchis pentru renovare, sau inchis pentru inventar

Aici ti se dadea inca o speranta ca, dupa aceea vei putea din nou sa mergi si usile magazinului sa ti se deschida, dar usile Imparatiei lui DUMNEZEU, sint deschise “astazi”, cit inca este “har” mine nu-i nici o garantie ca le vei gasi deschise.
DOMNUL sa tea jute sa intelegi cine este ACEL “EU SINT”.

Autor: MIHAI CIRITEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...