cae

Hrănit de văduve

Mi s-a întâmplat și mie ca lui Ilie ca Dumnezeu să mă binecuvinteze prin două femei văduve. În primul caz eram student, însurat și tocmai se născuse primul meu băiat. M-a sunat o femeie dragă care m-a întrebat cum mai sunt. I-am spus ca unei mame să se roage pentru mine deoarece aveam multe nevoi.

Nu mă gândeam că mă poate ajuta, deoarece creștea singură 9 copii. Dar spre surprinderea mea mi-a spus să trec pe la ea că are puși deoaprte niște bănuți special pentru cui îi va arăta Domnul că are nevoie. Era în belșug pentru că are un Tată care poartă de grijă văduvelor și orfanilor.

Am refuzat de multe ori bănuții, dar mi-a spus apăsat că nu sunt de la ea, ci de la Domnul. I-am luat cu mii de mulțumiri și cu promisiunea că nu voi uita niciodată această lecție de dărnicie.

Apoi, un al doilea caz a fost când am ajuns într-o Biserică de peste 1000 de oameni ca să slujesc timp de două zile și când credeam că nimănui nu-i pasă de nevoile și cheltuiala făcută pentru acea slujire, Dumnezeu a trimis la mine o femeie văduvă care mi-a dat un plic. Mi-a spus că Domnul a trimis-o să mi-l dea. Când m-am uitat în el erau banii care acopereau cam o treime din cheltuiala acelei slujiri.

M-am gândit că dacă Dumnezeu a trimis o văduvă să acopere o parte din cheltuială înseamnă că avem un Dumnezeu al belșugului, care dă văduvei și orfanului astfel încât să dea și altora și m-am mai gândit că dacă Domnul a găsit o văduvă disponibilă și gata pentru un act de dărnicie înseamnă că multe inimi sunt închise înaintea Lui și multe urechi sunt închise față de chemarea Duhului Sfânt.

Dumnezeu este un Tată al văduvelor și al orfanilor, dar nu uita că El dăruiește acestora belușug prin tine și prin mine. Cum sunt văduvele și orfanii pe care tu-i știi? I-ai întrebat de sănătate sau ai zis că sigur au făcut-o alții? Așa facem uneori, pasăm responsabilitățile unii altora și până la urmă nu le mai face nimeni.

Inima ta cum e, urechea ta este deschisă față de chemarea Duhului de a dărui? Nu uita că ai fost chemat să fii mâna lui Dumnezeu în a ridica îngrijorările altora! Ilie a primit o turtă printr-o văduvă, dar i-a dat înapoi mii. Fii la fel, întoarce bine care ți s-a făcut de mii de ori.

Autor: Tony Berbece

x

Check Also

3AE7B8EB-0D88-4975-A4A4-25E0460ABEA9

Ce înseamnă că Dumnezeu este dragoste?

Întrebare: Ce înseamnă că Dumnezeu este dragoste? Răspuns: Ce înseamnă că Dumnezeu este dragoste? În ...