GPS-UL PROFETIC

Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el!” când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. – Isaia 30:21

A fost o vreme când era puţin mai greu să găseşti o adresă anume. Dar viaţa şi deplasările au devenit mai uşoare odată cu progresul şi popularizarea Sistemului de Poziţionare Global (GPS). Acest sistem de radionavigaţie în spaţiu este operat de Forţele Aeriene ale Statelor Unite şi este disponibil în întreaga lume.

În 10 februarie 1993, National Aeronautic Association a ales echipa GPS drept câştigători ai trofeului Roberto J. Collier 1992, cel mai prestigios premiu în domeniul aviaţiei. Fără dubii, GPS-ul este una din cele mai importante şi folositoare tehnologii ale timpului nostru.

Dispozitivele GPS au capacitatea de a ne arăta drumul pe care alegem să îl urmăm şi ne aduce înapoi la acel drum dacă cumva ne abatem. În sens spiritual, Isus „este Calea” (Ioan 14:6) şi Duhul Sfânt este Agentul divin care ne ţine credincioşi lui Isus şi Cuvântului Său (Ioan 16:13-14).

Făgăduinţa lui Dumnezeu spune că „urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: «Iată drumul, mergeţi pe el!» când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga” (Is. 30:21). Unul din cele mai importante mijloace pe care Duhul Sfânt le foloseşte pentru a îndeplini această funcţie este prin darul profeţiei.

Niciodată nu ar trebui să reducem la tăcere minunatul cuvânt profetic al lui Dumnezeu. Aşa cum le spune şi Hristos celor şaptezeci: „Cine vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă şi cine vă nesocoteşte pe voi pe Mine Mă nesocoteşte, iar cine Mă nesocoteşte pe Mine nesocoteşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine” (Luca 10:16).

Întrebare: Există vreo dovadă pentru inspirația Bibliei?

Răspuns: Iată câteva dovezi că Biblia este inspirată (insuflată de Dumnezeu), așa cum se afirmă în 2 Timotei 3.16:

1)Profeția împlinită. Dumnezeu le-a vorbit oamenilor și le-a spus despre lucruri pe care le va face să se întâmple în viitor. Unele dintre acestea au avut loc deja. Altele nu.

De exemplu, Vechiul Testament conține peste 300 de profeții care privesc prima venire a lui Isus Cristos. Nu e nicio îndoială că aceste profeții provin de la Dumnezeu, datorită manuscriselor datate anterior nașterii lui Cristos. Acestea nu au fost scrise după faptul împlinit, ci înainte.

2)Unitatea Scripturii. Biblia a fost scrisă de aproximativ 40 de autori omenești de-a lungul unei perioade de aproximativ 1.600 de ani. Acești oameni au fost foarte diferiți. Moise a fost un conducător politic, Iosua, un lider militar, David, un păstor, Solomon, un rege, Amos, un păstor și un culegător de fructe, Daniel, un prim-ministru, Matei, un vameș, Luca, un doctor, Pavel, un rabin și Petru, un pescar, printre alții.

Biblia a fost, de asemenea, scrisă într-o multitudine de circumstanțe. A fost scrisă pe trei continente diferite, Europa, Asia și Africa. Totuși, subiectele majore ale Scripturii se păstrează în toate scrierile. Biblia nu se contrazice pe sine. Nu există nicio posibilitate ca, fără Dumnezeu Duhul Sfânt care să supravegheze scrierea Bibliei, acest lucru să fi putut fi îndeplinit.

Compară acest lucru cu Coranul islamic. A fost compilat de un individ, Zaid bin Thabit, sub îndrumarea socrului lui Mahomed, Abu-Bekr. Apoi, în 650 d.Cr., un grup de învățați arabi au alcătuit o versiune unificată și au distrus toate variantele de copii, pentru a păstra unitatea Coranului. Biblia a fost unificată încă din timpul scrierii ei. Aspectul unitar al Coranului i-a fost impus de editorii umani.

3)Biblia își prezintă eroii în adevăr, cu toate greșelile și slăbiciunile lor. Nu glorifică omul, așa cum fac alte religii cu eroii lor. Citind Biblia, ne dăm seama că oamenii pe care îi descrie au probleme și înfăptuiesc răul așa ca noi.

Ceea ce i-a făcut pe eroii Bibliei măreți a fost faptul că s-au încrezut în Dumnezeu. Un exemplu este David, care este descris ca fiind „un om după inima lui Dumnezeu” (1 Samuel 13.14) Totuși, David a comis adulter (2 Samuel 11.1-5) și crimă (2 Samuel 11.14-26). Această informație ar fi putut foarte ușor să fie omisă din Scriptură, dar Dumnezeul adevărului a inclus-o.

4)Descoperirile arheologice susțin istoria consemnată în Scriptură. Cu toate că mulți necredincioși, de-a lungul istoriei, au încercat să găsească dovezi arheologice ca să contrazică ceea ce este consemnat în Biblie, ei au eșuat.

Este ușor să spui că Scriptura nu este adevărată. Să dovedești acest lucru e o altă treabă. De fapt, lucrul acesta nu s-a întâmplat. În trecut, de fiecare dată când Biblia a contrazis o teorie „științifică” curentă, s-a dovedit ulterior că Biblia avea dreptate și teoria științifică greșea.

Un exemplu bun este Isaia 40.22. În tot timpul cât știința a susținut că pământul este plat, Biblia a afirmat că Dumnezeu „[juca] pe rotocolul [sfera] pământului”. Afirmațiile Bibliei în legătură cu faptul că provine de la Dumnezeu nu trebuie înțelese ca fiind argument circular.

Mărturia unor martori de încredere – în special Isus, dar, de asemenea, Moise, Iosua, David, Daniel și Neemia în Vechiul Testament și Ioan și Pavel în Noul Testament – afirmă autoritatea și inspirația verbală a Sfintei Scripturi.

Gândește-te la următoarele pasaje: Exodul 14.1, 20.1, Leviticul 4.1, Numeri 4.1, Deuteronomul 4.2, 32.48, Isaia 1.10, 24, Ieremia 1.11, Ieremia 11.1-3, Ezechiel 1.3, 1 Corinteni 14.37, 1 Tesaloniceni 2.13, 2 Petru 1.16-21, 1 Ioan 4.6.

De interes sunt, de asemenea, scrierile lui Titus Flavius Iosephus, un istoric evreu care a scris în timpul primului secol după Cristos. Iosephus consemnează câteva evenimente care coincid cu Scriptura. Având în vedere dovezile date, acceptăm din toată inima Biblia ca provenind de la Dumnezeu (2 Timotei 3.16).

Citește și Isus vine în curând! O profeţie despre vremurile din urmă făcută în anul 1968

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...