Gestul dumnezeiesc de bunatate – Doi brutari români din Italia dau pâine gratis italienilor care nu își mai permit să o cumpere.

Doi brutari români din Italia dau pâine gratis italienilor care nu își mai permit să o cumpere. Au șters și datoriile clienților pe care îi au în oraș.

Laurențiu Moroșanu, în vârstă de 39 de ani și pe Sorin Mistreanu, de 42 sunt doi români, verișori între ei, care trăiesc de foarte mulți ani la Fiumicino, localitate în apropierea Romei. Cei doi sunt de 4 ani proprietarii unui magazin-brutărie, unde fac pâine, pizza și produse de patiserie. O grămadă de bunătăți din care au decis în aceste zile să împartă și celor mai puțin norocoși.

La sfârșitul programului, când magazinul „Dolce Pane” de pe via Focemicina, numărul 93, își trage jos obloanele, românii noștri lasă afară zeci de pungi cu pâine, cu pizza și alte delicatese, pentru cei care nu-și permit să cumpere, pentru cei care în aceste zile și-au pierdut locul de muncă sau cei cărora angajatorii le-au blocat momentan salariile.

Într-un video pe profilul de Facebook, Laurențiu face un apel la persoanele care au timp și disponibilitate să ducă din pungile cu pâine și cu alte bunătăți bătrânilor din Fiumicino, care sunt izolați la domiciliu și nu ies din casă de teama de a nu se infecta cu Covid-19.

Pe lângă acest gest, cu trei zile în urmă, proprietarii români ai magazinului-brutărie Dolce Pane și-au anunțat clienții cu restaurante cărora le furnizează pâine, că le vor elimina toate datoriile și când restaurantele respective își vor relua activitatea vor primi pâine gratis de la ei pe o perioadă de două săptămâni.

„Trăim aici de 20 de ani”, a declarat Laurențiu pentru Rotalianul, „lumea ne apreciază, ne cunoaștem toți între noi, trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naționalitate suntem.”

Citeste si  Coronavirusul și semnele sfârșitului. În Biblie e totul prezis

Citeste si Medicamentul pe care NU trebuie sa il iei daca esti suspect de coronavirus. Anuntul facut de OMS