FILIPINE: Vulcanul Mayon poate sa erupa in orice moment: 60.000 de localnici care au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele

Vulcanul Mayon din spatele meu este, de obicei, o atractie turistica in Filipine insa de cand a inceput sa erupa, zeci de mii de oameni parasesc zona. Lucille Talusan ne va spune cum ajuta CBN pe cei care sunt nevoiti sa-si paraseasca locuintele.

Alerta eruptiei vulcanului Mayon a fost ridicata la nivelul patru. Vulcanul continua sa erupa. In spatele meu puteti vedea cum erupe Muntele Mayon.

Conform vulcanologilor, aceste eruptii frecvente ne avertizeaza ca Vulcanul Mayon va erupe si eruptia va fi una majora si foarte periculoasa.

Mayona plange din cauza situatiei in care se afla familia ei. In mod ironic, ea a fost numita dupa aceasta atractie turistica faimoasa care acum ii nenoroceste viata. Ea este o mama care isi creste singura cei sase copii si isi aminteste de noaptea in care au fost nevoiti sa isi paraseasca locuinta.

Ea a spus: „M-a speriat huruitul vulcanului. Sunetul a fost asemenea motorului unui camion”. Desi casa ei se afla in zona de pericol, Mayona a decis sa ramana acasa.

Cand copiii ei au inceput sa planga, ea a decis sa ii duca la centrul de evacuare. Aceasta scoala a fost amenajata pentru a servi drept centru de evacuare. Mayona, copiii ei si inca 12 familii locuiesc in sala unei clase.

Ei sunt printre cei 60.000 de localnici care au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele din cauza pericolului iminent pe care il reprezinta vulcanul Mayon. Multi dintre ei, ca si Mayona, au parasit casele lor cu putine lucruri, fara bani sa isi cumpere mancare.

Ei au fost foarte fericiti si multumitori echipei de ajutor umanitar de la CBN care le-a adus orez, oua si alte mancaruri. Mai mult decat atat, Mayona a primit si hrana spirituala. Biserica aflata in parteneriat cu echipa de ajutor umanitar CBN i-a spus despre vestea cea buna a mantuirii prin Isus si s-a rugat pentru ea.

Fata ei s-a luminat si a spus: „Credinta mea a fost intarita, pentru ca stiu ca indiferent ce s-ar intampla, Dumnezeu va fi mereu alaturi de mine.”

Conform Institutului Vulcanologic si Seismologic, s-ar putea sa treaca doua-trei luni pana cand Vulcanul Mayon se va linisti. In acest rastimp, echipa de ajutor umanitar de la CBN continua sa acorde ajutor.

Citește și MĂRTURIE: Un fost lider de bandă se întoarce la Hristos și acum predică celor mai răi infractori

Sursa: Alfaomega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...