Doctor italian renunţă la ateism după ce asistă la suferinţele provocate de Coronavirus

Mărturia unui doctor italian, care a fost până de curând un ateu convins, s-a viralizat după ce a dezvăluit cum Dumnezeu i-a dat putere şi pace interioară de când a început pandemia.

Dr. Lulian Urban Lorenzo din Lombardia, care tratează neobosit pacienţii cu Covid-19, s-a întors la credinţa în Dumnezeu în aceste timpuri dificile, conform publicaţiei Catholic Focus.

„Ceea ce am văzut în spital în ultimele trei săptămâni a fost un adevărat coşmar. Până acum două săptămâni eu şi mulţi dintre colegii mei eram atei,” spune Lorenzo. „Sută la sută, credeam că ştiinţa îl exclude pe Dumnezeu, pentru că, nu-i aşa, suntem doctori.”

Doctorul Lorenzo a stat de vorbă cu un preot care era pe moarte; în timp ce acesta se zbătea să respire l-a văzut cum le citea din Biblie altor pacienţi din salon care sufereau și ei din cauza coronavirusului.

După ce preotul s-a stins, Lorenzo şi-a adus aminte de toate momentele în care simţea o pace în inimă de fiecare dată când vorbea cu preotul.

„El ne-a ajutat să avem linişte, după nouă zile în care speranţele noastre erau pierdute. Amintindu-ne de felul în care el ne-a ajutat pe noi, în slăbiciunea lui…bunul pastor a plecat la Domnul!”

Lorenzo spune că unii dintre colegii lui s-au îmbolnăvit şi au pierit – dar speranţele nu s-au năruit cu totul şi că va continua să îi îngrijească pe bolnavi.

„O să trăiesc la fel ca acel preot, până la ultima suflare. Mă bucur că m-am întors la Domnul când cei dragi mie sunt în suferinţă şi mor în jurul meu,” a spus el.

„Vedem cum Dumnezeu începe acolo unde se sfârşeşte omul. Adevărul este că noi, care până mai ieri eram atei, acum ne rugăm lui Dumnezeu pentru pace. Curajul pe care ar fi trebuit să nu-l mai avem….ne-a revenit cumva. Suntem mai motivaţi acum!”

Lorenzo le spune celorlalţi că el este creştin acum şi spune că vrea ca cei credincioşi să se roage pentru el.

„Am fost un ateu, dar acum m-am întors la Dumnezeu. Rugaţi-vă pentru noi ca să-i putem ajuta pe cei bolnavi.”

Sursa: CBN News Via Crestin Total