Este păcat să joci jocuri de noroc?Ce spune Biblia despre jocurile de noroc?

Răspuns: Jocurile de noroc pot fi definite ca “a risca bani pe ceva ce este la întâmplare, în încercarea de a-i înmulţi”. Biblia nu condamnă specific jocurile de noroc, pariurile sau loteria. Totuşi, Biblia ne avertizează să ne ferim de pasiunea pentru bani (1 Timotei 6:10; Evrei 13:5).

De asemenea, Scriptura ne încurajează să ne ferim de încercările de a ne “îmbogăţii repede” (Proverbe 13:11; 23:5; Eclesiastul 5:10). Jocurile de noroc sunt concentrate pe dragostea de bani în cel mai evident mod şi, incontestabil, ele tentează cu promisiunea îmbogăţirii rapide şi uşoare.

Ce este greşit la jocurile de noroc? Jocurile de noroc sunt un subiect dificil, pentru că atunci când se practică numai ocazional şi cu moderaţie reprezintă o risipă de bani, dar nu sunt nepărat ceva negativ. Oamenii risipesc bani pe tot felul de activităţi.

Jocurile de noroc nu sunt mai mult sau mai puţin o risipă de bani decât a vedea un film nepotrivit (în multe cazuri), a mânca mese scumpe care nu sunt necesare sau a achiziţiona un obiect inutil. În acelaşi timp, faptul că banii sunt risipiţi pe alte lucruri nu justifică jocurile de noroc.

Banii nu ar trebui să fie risipiţi. Surplusul de bani ar trebui păstrat pentru nevoi ulterioare sau dăruiţi pentru lucrarea Domnului – nu pierduţi la jocuri.

Jocurile de noroc în Biblie: Biblia nu menţionează explicit persoane care joacă jocuri de noroc, dar menţionează termeni ca „noroc” sau „şansă”. Un exemplu în acest sens este tragerea la sorţi este folosită în Levitic pentru a alege între ţapul de jertfă şi ţapul ispăşitor. Iosua a tras la sorţi pentru a stabili împărţirea pământului între diferitele seminţii.

Neemia a tras la sorţi pentru a hotărî cine va trăi înăuntrul zidurilor Ierusalimului şi cine nu. Apostolii au tras la sorţi pentru a stabili cine să fie înlocuitorul lui Iuda. Proverbe 16:33 afirmă: „Se aruncă sorţul în poala hainei, dar orice hotărâre vine de la Domnul”. Nicăieri în Biblie norocul sau „şansa” nu sunt folosite pentru distracţie sau prezentate ca o practică acceptabilă pentru cei ce-L urmează pe Dumnezeu.

Cazinourile şi loteriile: Cazinourile folosesc tot felul de tactici de marketing pentru a ispiti jucătorul să rişte cât mai mulţi bani posibil. Acestea oferă adesea băuturi ieftine sau chiar gratis, ceea ce încurajează beţia şi implicit o abilitate scăzută de a lua decizii înţelepte.

Într-un cazino, totul este gândit pentru a lua bani în sume mari şi a nu da nimic în schimb, în afară de plăceri trecătoare şi fără conţinut. Loteriile încearcă să se prezinte ca un mijloc de a susţine educaţia şi/sau programe sociale. Însă studiile arată că participanţii la loterie sunt în general cei care îşi pot permite cel mai puţin să cheltuie banii în acest fel.

Seducţia „îmbogăţirii rapide” este o tentaţie prea mare pentru cei disperaţi, pentru a-i putea rezista. Şansele de a câştiga sunt infinitezimale, ceea ce duce la ruinarea multor vieţi.

De ce tacticile loteriei nu Îl onorează pe Dumnezeu: Mulţi oameni pretind că joacă la loterie sau jocuri de noroc pentru a dărui banii bisericii sau pentru un alt scop nobil. Acesta poate fi un motiv bun, însă realitatea este că puţini oameni folosesc câştigurile de

la jocurile de noroc pentru scopuri evlavioase. Studiile arată că marea majoritate a câştigătorilor la loterie ajung, la câţiva ani după câştigarea unui premiu, într-o situaţie financiară mai rea decât înainte. Puţini, dacă este vreunul, dau într-adevăr banii pentru un scop bun.

În plus, Dumnezeu nu are nevoie de banii noştri pentru a-Şi susţine lucrarea în lume. Proverbe 13:11 afirmă: „ Bogăţia câştigată fără trudă scade, dar ce se strânge încetul cu încetul, creşte.” Dumnezeu este suveran şi va acoperi nevoile bisericii prin mijloace oneste.

Ar fi onorat Dumnezeu să primească donaţii de bani proveniţi din traficul de droguri sau furaţi într-un jaf bancar? La fel, Dumnezeu nu doreşte şi nici nu are nevoie de bani care au fost „furaţi” de la cei săraci prin tentaţia îmbogăţirii.

1 Timotei 6:10 ne spune: „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă, şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.” Evrei 13:5 ne îndeamnă: „Să nu fiţi iubitori de bani.

Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi.” Matei 6:24 proclamă: „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt, sau va ţinea la unul şi va nesocoti pe celălalt: Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona [zeul banilor].”

1.MARTURIE: Teroriștii au rămas socați când au văzut cum îngerii protejau un creștin

2.Este păcat? Ce spune Biblia despre tatuaje şi tăieuturi pentru inele agăţate de corp?

3.Nu-l huliți pe Dumnezeu! Iată SOARTA celor ce L-au luat în RÂS! DISTRIBUIE să se trezească lumea!

4.O pagina din Biblie a fost încorporată într-o bucată de oțel topit din Turnurilor World Trade Center. Ce mesaj era scris pe acea bucată de oțel

5.MĂRTURIE PUTERNICA: Fiica unui conducator musulman L-a acceptat pe Isus Hristos: Totul A Pornit De La Un Verset Biblic

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoanele cunoscute dumneavoastră care au avut parte de marturii.

Mărturiile pot fi complet anonime și garantăm că datele personale sau datele de contact ale celor care le vor trimite nu vor fi făcute publice, decât dacă ei solicită aceasta.

Vă rugăm să oferiți doar mărturii complet adevărate, deoarece spunerea adevărului și numai a adevărului este plăcut in ochii Lui Dumnezeu.

Fiti binecuvântati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...