Este păcat? Ce spune Biblia despre tatuaje şi tăieuturi pentru inele agăţate de corp?

Ce cred eu despre tatuaje

Mulți tineri mă întreabă în ultima vreme dacă ei ca și creștini au voie să-și facă tatuaje. Unii vor așa de mult un tatuaj încât ar fi dispuși să-și scrie pe piele: “Isus te iubește!” sau “Ioan 3:16”.

Eu aș vrea să vă întreb ceva dragilor: “Dacă ar trăi astăzi Petru sau Pavel, cei care au fost martirizați pentru Cristos, ai avea curajul să te uiți în ochii lor și să-i întrebi dacă ai putea să-ți faci un tatuaj?”

Prezența lor emana o pasiune pentru Cristos care nu se încurca cu nimicurile vieții. Ei ți-ar fi spus că singurele semne cu care unui creștin îi stă bine sunt semnele suferinței pentru Numele lui Cristos.

Pavel ți-ar fi arătat “tatuajele” lui, sute de cicatrici făcute de nuielele celor care l-au bătut pentru credință, ți-ar fi arătat semnul colților de viperă de pe mână, ți-ar fi arătat “tatuajele” de la încheieturi făcute de cătușe. El era plin de semnele suferinței pentru Cristos.

Cred că dorința unora de a-și face tatuaje vine din prea multă plictiseală și prea multă relaxare pe calea credinței. Eu dacă mi-aș face o listă cu 300 de lucruri de făcut în viața asta, un tatuaj nu ar fi nici măcar pe ultimul loc.

Mergi o zi în misiune cu Cristos printre oamenii străzi, printre cei nemântuiți, ascultă frământările unui păcătos, ascultă tainele adânci ale unuia care suferă din pricina păcatului sau a luptei pentru credință și-ți va pieri pofta de tatuaje.

Dorește-ți mai degrabă să porți semnele suferinței pentru Numele lui Cristos!

P.S. Dacă ți-ai făcut un tatuaj înainte de a deveni un creștin matur pe cale, nu te va condamna nimeni. Mergi în pace!

Citeste și MĂRTURIE: Un vrăjitorul renunță la magia neagră după ce l-a văzut pe Isus în vis

Autor: Tony Berbece

Întrebare: Este păcat? Ce spune Biblia despre tatuaje şi tăieuturi pentru inele agăţate de corp?

Răspuns: Legea Vechiului Testament le-a poruncit evreilor astfel: “Să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort, şi să nu vă faceţi slove săpate pe voi. Eu sunt Domnul” (Levitic 19:28).

Astfel, deşi credincioşii de astăzi nu se mai află sub autoritatea legii Vechiului Testament (Romani 10:4; Galateni 3:23-25; Efeseni 2:15), faptul că există o poruncă împotriva tatuajelor ar trebui să ne pună şi pe noi pe gânduri. Noul Testament nu spune nimic în legătură cu posibilitatea ca un credincios să îşi facă sau nu un tatuaj.

În această privinţă, un bun test este de a vedea dacă în mod onest, de bună credinţă, Îi putem cere lui Dumnezeu să binecuvânteze şi să utilizeze această activitate specifică pentru scopurile Sale bune.

„Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (I Corinteni 10:31). Noul Testament nu conţine o poruncă împotriva tatuajelor sau a perforării/tăierii corpului, însă nici nu ne oferă vreun motiv să credem că Dumnezeu ar agrea acestea.

Un alt aspect ce trebuie luat în considerare este modestia. Biblia ne învaţă că trebuie să ne îmbrăcăm cu modestie (1 Timotei 2:9). Unul dintre aspectele îmbrăcării cu modestie este acela de a fi siguri că trupurile noastre sunt acoperite adecvat de către îmbrăcămintea noastră.

Înţelesul de bază al modestiei stă în a nu atrage atenţia celorlalţi asupra persoanei tale. Persoanele care se îmbracă cu modestie o fac astfel încât nu atrag atenţia celorlalţi. Tatuajele şi tăieturile sau obiectele agăţate de corp atrag în mod sigur atenţia. În acest sens, ele nu constituie lucruri care ţin de modestie.

Un principiu scriptural important cu privire la problemele sau aspectele pe care Biblia nu le abordează în mod specific este că dacă avem îndoieli că acele lucruri Îi fac plăcere lui Dumnezeu, atunci este cel mai bine să nu ne angajăm în a le săvârşi.

„Tot ce nu vine din încredinţare, e păcat” (Romani 14:23). Trebuie să ne amintim că trupurile noastre, ca şi sufletele, au fost răscumpărate şi aparţin lui Dumnezeu. Cu toate că 1 Corinteni 6:19-20 nu se referă direct la problema tatuajelor şi a tăieturilor / perforării trupului, ne oferă un principiu în acest sens: „Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri?

Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu”. Acest adevăr suprem trebuie să se reflecte din plin în ceea ce noi facem şi pentru ce ne folosim trupurile noastre.

Dacă trupurile noastre aparţin lui Dumnezeu, trebuie să fim siguri că avem “permisiunea” clară din partea Lui înainte de a ne “marca” trupurile cu tatuaje sau tăieturi/perforări.

Citește și MĂRTURIE: Un vrăjitorul renunță la magia neagră după ce l-a văzut pe Isus în vis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Fiica lui Billy Graham: „Tatăl meu a trăit mesajul pe care l-a propovăduit” Povestire emoționantă

Fiica evanghelistului Billy Graham, a vorbit după moartea tatălui său, afirmând că atunci când se ...