Este mesajul lui Dumnezeu din Biblie și este menționat în Psalmul 118:8

Biblia, cartea de căpătâi a creştinismulu de 2000 de ani si are încă multe enigme pentru cercetători.

Despre Biblie se stie ca:

– e cea mai citita, dar si cumparata carte din toate timpurile;

– a mentionat forma Pamantului inainte ca acest lucru sa fie aflat in timpul marilor descoperiri. Informatia se gaseste in Isaia 40:22;

– cea mai mica Biblie tiparita are 2 cm grosime, 4.5 cm lungime si 3.2 cm latime, dar si 20 gr si 878 pagini. Din cauza acestor dimensiuni trebuie citita cu lupa;

– se spune ca cel mai scurt capitol din Biblie este Psalmul 117, iar cel mai lung, Psalmul 119. Intre acestea este Psalmul 118, el fiind si mijlocul Bibliei. Cum s-a ajuns la aceasta conluzie? Simplu: daca numeri spra stanga rezulta 594 capitole, iar daca numeri spre dreapta, tot 594. Adunate, dau 1188, adica Psalmul 118:8. Mijlocul e reprezentat de versetul: “Mai bine este sa cauti ajutor in Domnul decat sa te increzi in om”.

Ieremia 17:5 „Aşa vorbeşte Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!

Acum câțiva ani, acest verset nu era chiar atât de puternic pentru mine. Aveam oameni în care mă încredeam și îmi mergea bine ! Nu prea înțelegeam de ce este această „exagerare” în biblie. Mă încredeam în părinți, în pastor, în rude, în mine însămi. Ei bine, toți pe rând m-au dezamăgit, chiar și eu pe mine însămi și cu siguranță și eu i-am dezamăgit pe fiecare din cei ce se încredeau în mine. Dumnezeu m-a făcut să înțeleg că, într-adevăr, suntem blestemați când ne încredem mai mult în oameni decât în El.

Lucrul acesta îl putem face fără să ne dăm seama ! Apare o problemă și ne gândim în secunda următoare la cine să apelăm, pe cine să sunăm ca să ne ajute. Puțini sunt cei care stau calmi și se pun imediat pe genunchi. Asta cred că vrea să ne spună acest verset. Să ne punem, mai întâi de toate, încrederea în Dumnezeu, dar să și veghem ca acest lucru să se întâmple de fiecare dată când apar probleme.

Dacă vrei să nu ai parte de surprize din cele mai neplăcute, de mari dezamăgiri din partea celor din jur, din partea familiei, a fraților, atunci să nu mai ai așteptări prea mari de la ei, deoarece cei mai mulți din ei te vor dezamăgi, așa cum și tu ai dezamăgit și poate vei dezamăgi pe mulți. Nu cred că trebuie să mergem în viață cu gândul că trebuie să fim cu ochii-n patru la fiecare pas, la fiecare persoană (deși, încep să cred că e bine și asta), dar cred că întâi trebuie să vină încrederea în Dumnezeu, întâi ne asigurăm că El este de partea noastră și apoi apelăm la oameni.