EL,(IiSUS),S-a dat pe SINE insusi pentru pacatele noastre

GALATENI 1:4

EL S-a dat pe SINE insasi pentru pacatele noastre, ca sa ne smulga din acest veac rau,
dupa voia DUMNEZEULUI nostru si TATAL

DUMNEZEU dupa ce a creat cerul, pamintul si toate lucrurile din univers, s-a uitat inca odata la toata lucrarea SA, si analizind-o a vazut ca nu mai era nimic de adaugat sau de scazut; cu alte cuvinte toate lucrurile erau foarte bune.
Dar a venit o zi cind, unul dintre creaturile lui DUMNEZEU s-a vazut imbracat intr-o stralucire de nedescris, decit proorocului Ezechel DUMNEZEU i-a aratat-o, si el o descrie cred eu in cuvinte foarte sarace in cartea sa la (capitolul 28).

Si aceasta faptura avea un rol important in Imparatia lui DUMNEZEU, ca, trebuia sa dirijeze toata slava catre CREATOR impreuna cu celelalte fapturi ceresti. Si din cauza stralucirii sale cu care a fost imbracat i s-a ingimfat inima si a pacatuit, a vrut sa fie deopotriva cu DUMNEZEU. Ezechel zice: “Ti s-a ingimfat inima din pricina frumusetii tale, ti-ai stricat intelepciunea cu stralucirea ta. De aceea te arunc la pamint, te dau priveliste imparatilor”.
Si de acolo virusul acesta al pacatului s-a raspindit si a cuprins intregul univers, inclusiv pamintul.
Si cind DUMNEZEU pe acest inger de lumina l-a indepartat din preajma SA toata stralucirea i s-a dus si l-a cuprins intunericul. Defapt intuneric inseamna lipsa luminii. Si intunericul acesta a cuprins intreaga creatie.

De la inceput DUMNEZEU care a cunoscut care sint urmarile acestei razvratiri, cind l-a creat pe om si la asezat in gradina Edenului, i-a dat-o s-o lucreze si s-o pazeasca.
Se naste intrebarea; de cine s-o pazeasca? DOMNUL ISUS CHRISTOS, proorocii toti, si apostolii, calauziti de DUHUL lui CHRISTOS ne avertizeaza sa vegem pentru ca avem un dusman comun, intii dusmanul lui DUMNEZEU si apoi dusmanul nostru,
(al omului), care purtam in noi chipul CREATORULUI.
Iar apostolui Petru care a fost muscat de sarpe spune in prima sa epistola la (capitolul 5-8): “Fiti treji si vegheati!
Pentruca potrivnicul vostru, diavolul, da tircoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa inghita”.
Si din cauza nevegherii prima pereche a fost amagita de cel rau si-au pacatuit. Si acest virus al pacatului il mostenim si noi din tata-n fiu pina in ziua de astazi ca, Scriptura zice: “Caci toti au pacatuit si sint lipsiti de slava lui DUMNEZEU”.

Aceasta nu inseamna ca DUMNEZEU a fost luat prin surprindere si acum trebuia sa pregateasca un plan de salvare pentru creatia SA. DUMNEZEU care vede tot ce este in viitor, inca din vesnicie a pregatit si planul de salvare a, (omului), creatura facuta dupa chipul SAU. Si prin graiul proorocilor si a apostolilor SAI, DUMNEZEU ne spune acest lucru cind zice: “Binecuvintat sa fie DUMNEZEU, TATAL DOMNULUI nostru ISUS CHRISTOS, care ne-a binecuvintat cu tot felul de binecuvintari duhovnicesti, in locurile ceresti in CHRISTOS. In EL, (ISUS), DUMNEZEU ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea LUI, dupace in dragostea LUI, ne-a rinduit mai dinainte sa fim infiati prin ISUS CHRISTOS
dupa buna placere a voii SALE, spre lauda slavei harului SAU, pe care ni l-a dat in prea IUBITUL LUI.
In EL, (ISUS), avem rascumpararea, prin single LUI, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului SAU”. Inchei citatul.

Si daca omenirea aceasta a fost atit de tare terfelita de pacat, trebuia ca DUMNEZEU sa faca ceva, pentru a indeparta dintre noi si CREATOR acest zid al pacatului si sa ne smulga din acest veac rau.
Despre rautatea care exista in lume s-a vorbit in vechime, cititi (Genesa 6), cu accent pe (versetul 5), iar despre rautatea lumii contemporane noua a vorbit DOMNUL ISUS CHRISTOS in (Luca 17-26) cind zice: “Ce s-a intimplat in zilele lui Noe, se va intimpla la fel in zilele FIULUI omului: adica pacat, faradelege, nelegiuire”.

Apostolul Pavel ne vorbeste despre vremurile din urma, adica vremurile in care si noi traim, ca, vremuri grele.
Caci oamenii vor fi iubitor de pacat. Si pentru aceasta DUMNEZEU a trebuit sa pregateasca un plan, sa plateasca un pret pentru rascumpararea noastra si a sufletelor noastre. Si nu s-a gasit alta solutie, sau alt pret de rascumparare, decit asa cum spune in versetu nostru: “EL S-a dat pe SINE insasi pentru pacatele noastre”.
Iar Petru spune: “Caci stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati din felul voastru desart de vetuire, pe care-l mosteniserati de la parintii vostri, ci cu single scump a lui ISUS CHRISTOS, MIELUL fara cusur si fara prihana”.
Si numai asa era posibila smulgerea noastra din acest veac rau.
Sfintul apostol Petru in ziua cincizecimii spunea: “Mintuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos”.
DOMNUL ISUS spunea ca, daca un graunte este semanat in pamint si nu moare nu aduce roada. Si pentru ca EL, (ISUS), a murit, prin viata SA a fost posibila rascumpararea noastra, de aceea am punctat acel cuvint din vorbirea apostolului Petru. Deci rascumpararea noastra si mintuirea noastra, este datorita lui DUMNEZEU ca, S-a dat pe SINE insasi la moarte si prin viata sau single SAU a fost posibila salvarea noastra.

Deci salvarea omului pacatos din ghiarele mortii nu este rodul inchipuirii mintii omului pacatos, sau a stiintei veacului in care traim, ci, planul lui DUMNEZEU facut din vesnicii si adus la indeplinire la vremea hotarita de EL. De aceea trebuie sa-i multumim si sa-L laudam necontenit ca mare este bunatatea lui. DUMNEZEU sa va daruiasca lumina, intelepciunea si puterea de a intelege dimensiunea dragostei LUI.
EL,(ISUS),S-a dat pe SINE insasi pentru pacatele noastre

Autor: MIHAI CIRITEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...