EFECTUL LAUDEI 2

‎EFECTUL LAUDEI 2

Psalmul 71-8

Sa mi se umple gura de laudele TALE, si-n fiecare zi sa TE slaveasca!

In 2007, dupa ce s-a luptat cu leucemia, pianistul şi compozitorul Roger Bennett a murit. A crezut ca boala se atenueaza, dar a revenit razbunatoare. El a scris pe websiteul lui: “dusmanul ne pindeste exact cum scrie Biblia, ca un leu care racneste”.

El se ascunde in tufisuri, asteptind vreun semn de slabiciune. Apoi loveşte. Pe mine nu m-a lovit fizic.

A lovit o parte mai critica – bucuria … increderea … si speranta.

Toate gindurile pe care le-am indreptat spre cer s-au intors inapoi de parca cerul era din bronz.

De fiecare data cind incercam sa vad partea buna, sfirseam imaginindu-mi un viitor intunecat.

Apoi si-a trimis cea mai ascutită sageata – indoiala.

“Te numesti crestin. Ce ipocrit! Te temi mai mult ca niciodata … esti mai plin de disperare ca niciodata. Halal credinta, d-le cintaret al Evangheliei”. Am crezut ce a spus. Am încercat tot ce am stiut ca sa scap de acolo … am crezut ca daca adorm va trece … dar se pare ca ceasul se misca lent.

Somnul nu era nicaieri. “Am incercat sa ma pierd in Biblie, dar cuvintele s-au incetosat si nu le-am mai inteles”.

Apoi Bennet a avut parte de o epifanie in timp ce se gindea la Pavel si la Sila în inchisoare.

“Ei n-au disperat”, a scris el. “Ei au cintat laude si ele au devenit arma lor”.

Una dupa alta … vechi cintari au venit in mintea mea si le-am cintat in camera mea goala. “Nu a fost o reprezentatie deosebita, dar a fost cea mai mare binecuvintare pe care am primit-o”.

A cinta si a lauda pe DUMNEZEU este ca si cind ai arunca cu un virf de lance in potrivnic, in Diavolul. Pavel si Sila in Filipi, cind au fost bagati in temnita nu s-au speriat, ci, au cintat si-au laudat NUMELE DOMNULUI. Deodata pe la miezul noptii s-a facut un cutremur mare ca, s-au clatinat temeliile temnitei.

Indata s-au deschis toate usile, si lanturile si catusile de la miini si picioare de la toti intemnitatii au cazut.

Mare DUMNEZEU avem!

In vremea Imparatului Saul, cind DUMNEZEU a trimis un duh rau asupra lui pentru neascultare, si imparatul era robit rau de acest duh. Slujitorii lui i-au cautat un cintaret cu arfa, si l-au gasit pe David fiul lui Isai Betleamitul, si cind David cinta si lauda pe DOMNUL duhul rau pleca de la Saul si imparatul rasufla usurat.

Psalmistul in scrierile sale zice: “Laudati pe DOMNUL caci este bun, caci in veac tine indurarea LUI”.

In alt psalm zice: “Te laud din toata inima, cint laudele TALE inaintea dumnezeilor. Ma inchin in TEMPLUL TAU cel sfint, si laud NUMELE TAU, pentru bunatatea si credinciosia TA, caci TI s-a marit faima prin implinirea fagaduintelor TALE.

Toti imparatii pamintului TE vor lauda, DOAMNE, cind vor auzi cuvintele gurii TALE; ei vor lauda caile DOMNULUI, caci mare este slava DOMNULUI!”.

Apostolul Pavel in cuvintul sau de invatatura pe care-l aducea celor din Efes, le spunea: “Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cintari de lauda si cintari duhovnicesti, si cintati si aduceti din toata inima laude DOMNULUI”.

Si Debora proorocita a facut o cintare de lauda pentru DOMNUL care glasuia: “Voi cinta, da, voi cinta DOMNULUI, voi cinta din alauta DOMNULUI, DUMNEZEULUI lui Israel”.

Si DOMNUL ISUS CHRISTOS lauda pe DUMNEZEU TATAL, (Marcu 14-26): “Dupa ce au cintat cintarile de lauda, au iesit in muntele Maslinilor”. MINTUITORUL ISUS a stiut din-ainte deznodamintul si calvarul suferintelor, si pentru aceasta n-a incetat

sa-L laude pe DUMNEZEU.

Toti copiii lui DUMNEZEU, proorocii, apostolii si psalmistii in toate imprejurarile au laudat pe DOMNUL. In (psalmul 98) spune: “Cintati DOMNULUI o cintare noua, caci EL a facut minuni. Dreapta si bratul LUI cel sfint i-au venit in ajutor. DOMNUL SI-a aratat mintuirea, SI-a descoperit dreptatea inaintea neamurilor. Strigati catre DOMNUL cu strigate de bucurie, toti locuitorii pamintului! Chiuiti, strigati, si cintati-i laude!”

Si Maria, mama DOMNULUI ISUS a zis: “Sufletul meu mareste pe DOMNUL, si mi se bucura duhul in DUMNEZEU, MINTUITORUL meu, pentruca a privit spre starea smerita a roabei SALE”.

Si Simeon cind a venit la TEMPLU minat de DUHUL SFINT, a luat copilul in brate, (pe ISUS), si a zis:

“Acum, slobozeste in pace pe robul TAU, dupa cuvintul TAU.

Caci au vazut ochii mei mintuirea TA, pe care ai pregatit-o sa fie, inaintea tuturor popoarelor, lumina care sa lumineze neamurile, si slava poporului TAU Israel”.

Deci intr-un cuvint, toti oamenii au motiv, (e), de a lauda NUMELE DOMNULUI, chiar daca pina acum n-ai

facut-o, pentruca ai laudat destoinicia ta, intelepciunea ta, doctoral sau soferul care a condus masina, si n-ai vazut in toate astea mina lui DUMNEZEU. Astazi inca nu-i tirziu sa spui ca psalmistul: “Să mi se umple gura de laudele Tale,

şi-n fiecare zi să Te slăvească!” (Psalmul 71-8). Incearc-o! E o strategie ce functioneaza! DUMNEZEU sa te binecuvinteze. De MIHAI CIRITEL

EFECTUL DE DOMINO AL LAUDEI 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...