EFECTUL LAUDEI 1

**Psalmul 71-14*

Si eu voi nadajdui pururea, te voi lauda tot mai mult

Nu te limita sa-L lauzi pe DUMNEZEU la Biserica. Fii ca psalmistul: “Voi binecuvinta pe DOMNUL in orice vreme”,(Psalmul 34-1). Cind nu simti ca trebuie sa-L lauzi pe DUMNEZEU, dar o faci pentru ca doresti sa-i faci pe plac, lucrul acesta se numeşte “o jertfa de lauda”, (Evrei 13-15), spune: “Prin EL, (ISUS CHRISTOS), sa aducem totdeauna lui DUMNEZEU o jertfa de lauda, adica, rodul buzelor care marturisesc NUMELE LUI”. Iar cind lauda devine un stil de viata, ea are un efect, pentruca ti-ai pus nadejdea in cineva care te poate ajuta oricind.

Copiii lui Israel au vazut aceasta si-au trait experiente de nedescris cind au plecat din Egipt. Dupa ce au trecut prin mare ca pe uscat, caci DOMNUL a despartit apele marii, facindu-le ca un zid in stinga si-n dreapta lor, drept recunostinta prin Moise au facut o cintare care-L marea pe CREATOR pentru lucrarile si faima LUI: “Voi cinta DOMNULUI caci si-a aratat slava: a napustit in mare pe cal si pe calaret. DOMNUL este taria mea si temeiul cintarilor mele de lauda”. Cind ii spui lui DUMNEZEU cit este de minunat, cit de mult il iubesti si ca doresti sa petreci timp cu EL, e posibil sa descoperi ca partenerul tau iti va spune cit de minunat esti tu, cit de mult te iubeste si cit ii place sa stea in preajma ta. Cu timpul, familia şi prietenii vor incepe sa vada efectul.

Psalmistul zice: “Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci TU esti cu mine.

Toiagul si nuiaua TA ma mingiie”. Israel in mijlocul marii era in aceasta vale unde umbra mortii isi avea prezenta, dar pentru ca l-au laudat pe DUMNEZEU i-a scapat din toate temerile lor.

Pe de alta parte, cind nu-i aduci lui DUMNEZEU lauda pe care o merita, te privezi de ceea ce ai nevoie in propria ta viata. David a spus: “Inaltati pe DOMNUL, impreuna cu mine. Sa laudam cu totii NUMELE LUI!” (Psalmul 34-3). “DUMNEZEU locuieste, in mijlocul laudelor poporului SAU”, (Psalmul 22-3). Cind ii spui: “ESTI minunat, nu exista nici o problema pe care sa n-o poti rezolva si nici o nevoie pe care sa n-o implinesti. Arunc toate ingrijorarile mele asupra TA. Stiu ca ma iubesti si nu voi renunta in fata deprimarii si a infringerii. Ma incred in TINE ca TU ii vei invinge pe dusmani, vei darima usile care sunt inchise si-mi vei da victorie”, DUMNEZEU trimite ingeri care se vor lupta si vor cistiga lupta în numele LUI,

(Evrei 1-14): “Nu sint oare toti duhuri slujitoare trimise sa indeplineasca o slujba pentru cei ce vor mosteni mintuirea?” (despre ingeri este vorba). Si in cazul Evreilor cind au trecut prin Marea Rosie DOMNUL S-a luptat pentru ei, si auziti ce spune in cartea (Exod capitolul 14): “In straja diminetii DOMNUL, din stilpul de foc si de nor, S-a uitat spre tabara Egiptenilor, si a aruncat invalmaseala in tabara Egiptenilor. A scos roatele caralor si le-a ingreuiat mersul”. Daca cu atentie citesti psalmii toti, vei putea observa ca ei nu sint altceva decit cintari de lauda la adresa lui DUMNEZEU.

(Psalmul 91), este un psalm care te face sa te ridici in capul oaselor si in orice imprejurare sa-L lauzi pe CREATOR, pe DUMNEZEU care a facut cerul si pamintul, si care are sub control toate lucrurile din univers. Voi aminti doar in treacat citeva din versetele acestui psalm, si care ne face mai tari, mai puternici, atunci cind ne incredem in DUMNEZEU si merita toata lauda. “Da, EL te scapa de latul vinatorului, de ciuma si de pustiirile ei. Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de sageata care zboara ziua, nici de ciuma care umbla in intuneric, nici de molima care bintuie ziua in amiaza mare. O mie sa cada alaturi de tine, si zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia. Pentruca zici: “DOMNUL este locul meu de adapost! Si faci din cel prea inalt turnul tau de scapare, de aceea nici o nenorocire nu te

v-a ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tau. Caci EL va porunci ingerilor SAI sa te pazeasca in toate caile SALE; si ei te vor duce pe miini ca nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra”. Asta face DUMNEZEU pentru omul credincios si placut LUI, care-L lauda in orice imprejurare.

In cartea (2 Imparati, la capitolul 6), ne este descrisa o intimplare iesita din comun cind, Ghehazi slujitorul lui Elisesi s-a sculat dimineata si a vazut cetatea inconjurata de cai si care de lupta a armatelor Siriei. Si a alergat la Elisei sa-i dea de stire fiind foarte ingrijorat. Dar, Elisei omul care s-a increzut in DUMNEZEU il intareste cu cuvintele, “Nu te teme, caci mai multi sint cei cu noi decit cei cu ei”. “Si Elisei s-a rugat DOMNULUI, pentruca DOMNUL sa-i deschida ochii lui Ghehazi si sa vada. Si DOMNUL a deschis ochii slujitorului, care a vazut muntele plin de cai si cara de foc imprejurul lui Elisei”. Iubitii mei ginditi-va ca intotdeauna si in toate imprejurarile, DUMNEZEU merita laudat pentru tot ce face.

In (psalmul 37-23,24), zice: “DOMNUL intareste pasii omului, cind ii place caile lui; daca se intimpla sa cada, nu este doborit de tot, caci DOMNUL il apuca de mina”. Aduceti-va aminte; de unde l-a scos DOMNUL pe Iona? Din fundul adincului cel mare. Si cind Elihu ii vorbea lui Iov, marturisind despre maretia lucrarilor lui DUMNEZEU, ii spunea printre altele: “Nu uita sa lauzi faptele LUI, pe care toti oamenii trebuie sa le mareasca!”

Nu e de mirare ca David a spus: “TE voi lauda tot mai mult” (Psalmul 71-14). Functioneaza! Nu e cumva vremea sa gindesti si tu la fel? Sa aduci lauda lui DUMNEZEU in tot ce EL face.MIHAI CIRITEL

EFECTUL LAUDEI 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...