DUPA CUM A INALTAT MOISE SARPELE

IOAN 3-14,15

Si dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustie, tot asa trebuie sa fie inaltat si FIUL omului, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica

Sarpele a fost inaltat de Moise intr-o prajina in mijlocul taberelor lui Israel in pustiu. Acolo in pustiu nu era izvoare de apa, nu era samanaturi, nu era vegetatie ca sa te poti ascunde in timpul zilei de razele necrutatoare ale soarelui care puteau sa-ti pricinuiasca multe probleme. In locurile acelea erau serpi infocati care au inceput sa muste multimea esita din Egipt si mureau.

Oamenii s-au dus la Moise si i-au cerut sa faca ceva, sa roage pe DUMNEZEU sa indeparteze acesti serpi din mijlocul lor. DUMNEZEU n-a indepartat serpii de acolo, desi putea sa o faca, in schimb i-a zis lui Moise fa-ti un sarpe de arama si inalta-l intr-o prajina si oricine va fi muscat de un sarpe sa priveasca la acel sarpe inaltat si va fi vindecat.
Deci, iata inca din vechime DUMNEZEU a vrut sa arate omului astazi si Evreilor atunci ca omul este mintuit prin credinta si nu prin fapte.
Nimeni nu putea sa se atinga de sarpe pentruca era sus, ci doar trebuia sa priveasca la el si era vindecat de muscatura de moarte pricinuita de acei serpi veninosi.
DUMNEZEU astazi ne-a lasat in mijlocul serpilor, si serpii de aici sint mai veninosi decit cei din pustie, dar, DUMNEZEU a inaltat pe FIUL sau pentruca orice om muscat de un sarpe sa priveasca prin credinta in sus la FIUL SAU ISUS si va fi vindecat.

Fiindca plata pacatului este “MOARTEA”: (Romani 6-23). Iata muscatura sarpelui provoaca moartea. Si continua versetul din Romani foarte frumos spunind: “Dar darul fara plata a lui DUMNEZEU este “VIATA VESNICA”in* ISUS CHRISTOS DOMNUL nostru”.

Stiu ca de multe ori ai fost muscat de sarpe si esti in agonia mortii, si stiu ca ai incercat sa te vindeci prin toate mijloacele tale si prin toate modalitatile sa scapi de moarte.
Dar este un singur remediu ca sa poti sa fii vindecat si ca moartea sa nu mai aiba nici o putere asupra ta.
“Prin credinta priveste la CEL care a fost inaltat de DUMNEZEU, la ISUS, si daca Evreii privind la un sarpe care mai tirziu a fost facut praf de Imparatul Ezechia, tu privind la ISUS intri in posesia vietii pentruca ISUS este “VIATA”, si numai EL poate vindeca muscatura ta pe care ti-a pricinuit-o sarpele daruindu-ti vindecare, adica, “VIATA”.

Nu te obosi cu invataturile tale sa scapi de moarte oricit de marete ar fi ele, nu te vei vindeca niciodata, moartea este pe urmele tale. Priveste prin credinta la ISUS care a biruit moartea. Sarpele lui Moise a fost distrus o data si pentru totdeauna, dar ISUS este viu si DUMNEZEU l-a inaltat in slava, precum atunci sarpele in pustie, ISUS remine pentru vesnicie de aceea poate sa te vindece, dar nu numai atit, EL iti da si garantia vietii vesnice impreuna cu EL. Vrei tu? “Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in DUMNEZEU, si aveti credinta in MINE. In casa TATALUI MEU sint multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus.

EU MA duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce MA voi duce si va voi pregati un loc, MA voi intoarce si va voi lua cu MINE, ca acolo unde sint EU sa fiti si voi, (Ioan 14-1:3)”. DUMNEZEU sa-ti dea intelepciunea si puterea de care ai nevoie sa poti privi prin credinta la CEL inaltat in slava,
“LA ISUS”, sa fii vindecat si sa ai viata vesnica.

Autor: MIHAI CIRITEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...