Dumnezeu să mângâie familia! Fratele Covaliu a pierdut lupta cu virusul corona – au ramas 10 copii fără tată

Bărbatul care a fost adus de la Suceava, alături de ÎPS Pimen, la București, unde a fost internat la Institutul Matei Balș, a murit! Omul era tatăl a 10 copii.

La data de 13 aprilie 2020, Lucian Covaliu a fost internat la Spitalul Județean din Suceava având probleme pulmonare cauzate de coronavirus, iar următoarea zi a fost transferat la Terapie Intensivă, deoarece starea sa de sănătate s-a agravat. Pe 15 aprilie, bărbatul a fost intubat, fiindcă nu putea respira singur, scrie Ziar de Suceava.

Dorina Covaliu, soția pacientului, a declarat pentru adevarul.ro faptul că nu a cerut că bărbatul să fie transferat la București. Medicul a sunat-o în seara de 20 aprilie și ia cerut acordul pentru transferul în Capitală. „N-am cerut să fie transferat. Aseară (n.r. – luni) m-au sunat şi mi-am dat acordul, pentru că medicii au spus că există o şansă să fie într-o stare mai bună.”, a
explicat femeia.

Lucian Covaliu a fost transportat împreună cu arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților – IPS Pimen, cu același elicoper, de la Spitalul Județean Suceava la Institutul Matei Balș. El a murit în seara zilei de vineri, 24 aprilie. Lucian Covaliu avea 10 copii, cu vârste între 5 și 22 de ani. Bărbatul de 47 de ani fost șofer de transport internațional și nu avea alte afecțiuni asociate.

El fusese internat la Suceava, cu probleme pulmonare pe data 13 aprilie, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19. O zi mai târziu starea lui s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă. Pe 15 aprilie a fost intubat, pentru că nu mai putea să respire singur.

Lucian Covaliu era şofer profesionist și revenit în România pe 16 martie, când s-a întors din Germania, unde a transportat agricultori la muncă. Era tatăl a 10 copii cu vârste între 5 și 22 de ani.

Să ne rugăm pentru cei rămași ca Dumnezeu să le mângâie sufletele îndurerate.