DUMNEZEU NU DISPRETUIESTE ZIUA INCEPUTURILOR SLABE

ZAHARIA 4-6,9,10

Ingerul a luat cuvantul si mi-a zis: Acesta este cuvantul Domnului catre Zorobabel, si suna astfel: Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul ostirilor Mainile lui Zorobabel au intemeiat Casa aceasta, si tot mainile lui o vor ispravi; si veti sti ca Domnul ostirilor m-a trimis la voi. Caci cine dispretuieste ziua inceputurilor slabe? ( Zaharia 4:6,9-10).

Si cele mai inalte turnuri tot de la pamant incep, si tot o piatra sau o caramida se aseaza intai.
Si cei mai falnici stejari, tot de la o ghinda mica, aproape nebagata in seama, au rasarit.

Cei mai insemnati oameni ai lumii, tot din niste copii mici si nestiutori s-au dezvoltat, si au luat fiinta in pantecele unei mame, tesuti in chip tainic, dintr-o samanta aproape nevazuta de ochiul omenesc. Cele mai lungi drumuri, incep tot cu un pas. Lucrarile cele mai mari au avut un unceput slab si neobservat, dar pana la urma au fost cunoscute de toata lumea. “Caci cine dispretuieste ziua inceputurilor slabe?” Apostolul Pavel le scrie crestinilor din Filipi: “Sunt incredintat ca Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare, o va ispravi pana in ziua lui Isus Hristos”. Dumnezeu este Acela care incepe si sfarseste orice lucrare buna, fie in om, fie in alta parte. Daca noi nu mai suntem ai nostri, daca ne-am incredintat pe deplin soarta in mana Domnului, daca credem ca El are toata puterea in cer si pe pamant si ca El isi implineste desavarsit fagaduintele Lui facute noua, sa fim linistiti ca nu va lasa la jumatatea drumului lucrarea inceputa in noi, ci o va desavarsi pana in ziua lui Isus Christos.

Aceasta zi este aratata in (1 Tes.4-13:18), adica ziua venirii Lui pentru a-Si lua Biserica Sa iubita. Dupa aceea va urma necazul cel mare. “Cine dispretuieste ziua inceputurilor slabe?” Dumnezeu, prin Duhul Sfant, ne-a nascut din nou. Nu noi ne-am nascut, ci El, deci suntem lucrarea Lui. Si chiar daca la inceput nu se vede mare lucru, cu timpul se va vedea tot mai limpede chipul Lui in noi, caci El lucreaza mereu – mereu la desavarsirea noastra.

Cand Domnul Isus a spus: “Tatal Meu lucreaza pana acum. Si Eu deasemenea lucrez”, tocmai la acest lucru S-a referit. La desavarsirea lucrarii incepute in noi prin nasterea din nou, lucreaza Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Cand un pictor se apuca sa picteze chipul cuiva, la inceput doar trage niste linii care nu arata acel chip.

Abia cu vremea se arata tot mai lamurit acel chip. Daca lucrarile fizice isi au un inceput slab, apoi si lucrarile duhovnicesti, tot un inceput slab si neobservat au.
Dar numai acolo unde este un inceput, se poate nadajdui la un sfarsit. Un inceput slab, poate aduce un sfarsit glorios si stralucit. Principalul este sa se inceapa o lucrare buna in noi. Dumnezeu nu dispretuieste ziua inceputurilor slabe in inima omului. Daca omul face un pas spre Domnul, spre mantuire, Domnul face o suta spre el. Domnul Isus spune ca nu stinge un fitil care fumega si nu rupe o trestie franta (Mat.12-20). Acesta este Dumnezeu. El este Dumnezeul milei, al dragostei, al mangaierii si al oricarui har. Numai noi oamenii suntem gata sa dispretuim inceputurile slabe, ba chiar si lucrarile mari le judecam stramb in inima noastra, si acest lucru se intampla pentru ca avem o stare rea, un ochi rau, o inima naravasa. Sa nu judecam nimic inainte de vreme. Sa nu dispretuim pe nimeni din cei care intr-un fel sau altul se silesc sa slujeasca lui Dumnezeu. Caci acolo unde noi nu vedem mai nimic, Dumnezeu vede desavarsit, vede sfarsitul lucrarii. Va veni vremea cand vom ramanea rusinati in fata unor oameni pe care i-am crezut rataciti si a caror lucrare, neintelegand-o, o judecam, dar ea de fapt era lucrarea lui Dumnezeu. Numai ochiul nostru rau n-o putea vedea, sau o vedea rau. Harul lui Dumnezeu ne-a mantuit si pe noi, pentru ca El nu dispretuieste un inceput slab.

“Domnul va sfarsi ce a inceput pentru mine” (Ps.128-8). Daca Dumnezeu Si-a inceput lucrarea Sa in mine, El o va sfarsi. Inceputul unei lucrari nu se observa, dar se observa mai tarziu lucrarea. Cand rasare un stejar, nu-l observa nimeni, dar cine se poate indoi de stejarul falnic? Sa multumim Lui Dumnezeu ca in noi s-a inceput aceasta lucrare buna, prin nasterea din nou, ca El nu dispretuieste ziua inceputurilor slabe, si ca El va sfarsi ceea ce a inceput, pentru ca El,
“tot ce incepe duce la bun sfarsit”.
Amin. Slavit sa fie Domnul!

Autor: MIHAI CIRITEL by Câmpeanu Cezar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...