Dr. Virgiliu Stroescu dezvaluie adevarul despre cafea. ”Ce ni s-a spus pana acum sunt minciuni, cafeaua poate duce la…”

Doctorul Virgiliu Stroescu a vorbit in cadrul unei emisiuni TV despre cafea si despre efectul devastator al acesteia. ”Cea mai prestigioasa revista medicala americana a publicat un articol, in 2015, dupa studii indelungate in care se spune urmatorul lucru: cafeaua in cantitate mare favorizeaza cancerul de ficat. Prin prajire, boabele dezvolta 19 substante procancerigene. In momentul in care ajung in celule provoaca mutatii genetice. In cazul gravidelor, cafeaua e si mai nociva. Daca o femeie insarcinata sta la soare si bea cafea, cofeina poate produce malformatii fatului”, a explicat cunoscutul doctor.

Cat despre antioxidantii care se gasesc in cafea, dr. Stroescu sustine ca acestia sunt distrusi in momentul in care boabele sunt prajite la temperaturi inalte. Cel mai sanatos ar fi sa inlocuim cafeaua cu ceai, potrivit medicului. Daca totusi vrei sa bei cafea: Despre cafea ţi-am dat puţine informaţii ­până acum, aşa că ne-am gândit să oferim importanţa ­care i se cuvine uneia dintre ­cele mai degustate băuturi din întreaga lume.

Cercetările arată că această băutură tratează migrenele, măreşte puterea de concentrare şi ­este un bun antioxidant. Condiţia: nu depăşi 200 mg de cafeină pe zi, echivalentul a 2-3 ceşti cu cafea. Cafeaua vărsată are toxine – Alege cafeaua împachetată, nu pe cea vărsată. Din cauza modului de manevrare şi de de­pozitare, cea vărsată poate să conţină substanţe toxice.

Această cafea nu este la fel de bine verificată precum cea împachetată şi poate avea urme de metale nocive, precum cadmiul, posibil cancerigen. Varianta la ibric poate da tulburări de digestie – Contrar părerii comune, cafeaua preparată în stil turcesc nu este cea mai sănătoasă şi ar trebui evitată de persoanele cu probleme digestive.

Zaţul rămas în ceaşcă conţine substanţe ­care pot irita tractul digestiv, dând arsuri şi balonări. Cel mai bun mod de preparare este cel la filtru ori la espressor. În comerţ mai poţi găsi şi căni speciale de preparat cafeaua, care separă zaţul de cafea.Alături de cafea, o apă plată Cum cafeaua are tendinţa să deshidrateze, este bine s-o bei împreună cu un pahar cu apă. N-o amesteca cu lapte, cafeina fiind „chelată”, adică anihilată, de cazeina din lapte.

Nu fuma şi nu bea alcool la cafea. La fel, efectele bune ale cafeinei sunt anihilate de alcool şi de substanţele nocive din fumul de ţigară. În plus, rişti să-ţi suprasoliciţi ficatul. Specialistul nostru îţi recomandă să bei cafeaua înaintea mesei. Combinată cu alimente, îngreunează digestia.