Diavolul in fata instantei

Adevărul este marele eliberator care rupe ciclul legăturilor și al înfrângerilor. Atât Dumnezeu, cât și diavolul ne influențează gândurile, dar alegerea finală, după care trebuie să trăim, o facem chiar noi! Diavolul ne invadează viața prin deschizăturile create de păcatele generaționale.

Eforturile sale războinice împotriva sufletelor noastre sunt întotdeauna conduse prin minciuni. El intenționează să ne alunge libertatea și ne intimidează prin frică.

Ne atacă și intenționează fragmentarea și divizarea minții noastre. Ne slăbește voința și își înfășoară minciunile în jurul nostru, creând un mediu adecvat distrugerii, mediu care se numește întăritură.

Primul și singurul nostru sistem de apărare, cea mai puternică protecție a noastră împotriva mincinosului și împotriva legăturilor sale rămâne adevărul. Adevărul Cuvântului lui Dumnezeu ne furnizează protecția și platforma pentru a rezista diavolului și pentru a recupera lucrurile pe care ni le-a furat.

Dușmanul dorește ca eu să cred că nu am alternativă și că sunt legat, într-un mod lipsit de speranță, de o viață de pierderi și nesemnificativă. Sunt ținut astfel captiv, prizonier al propriului meu suflet. Dar Dumnezeu vrea să fiu liber.

Mulți dintre noi se luptă să supraviețuiască. Ezităm și suntem temători, mai adesea victime decât învingători. În Ioan 10:10, Isus a spus: „Am venit ca oile să aibă viață și s-o aibă din belșug”.

Dumnezeu vrea să înțelegem că suntem mai mult decât biruitori. El ne-a dat harul și bucuria Sa și ne încurajează să trăim prin libertatea pe care adevărul Său ne-a adus-o prin victoria de pe Cruce.

Puterea și adevărul Scripturii de a înfrânge dușmanul nu sunt nicăieri mai reale și mai convingătoare decât în forța lor de a schimba vieți. Puterea de vindecare a Evangheliei traversează liniile generaționale, sistemele socioeconomice și barierele culturale.

Ea transcende timpul și anticipează schimbarea. Cuvântul nu este niciodată vechi sau demodat. Dacă ceva este învechit sau nefolositor, acel ceva suntem noi.

Denominațiile și grupările noastre religioase pot întârzia în a recunoaște schimbările de paradigmă pe care societatea le face, dar Cuvântul lui Dumnezeu e existat înainte de a apare un anumit curent și va rămâne adevărat și după ce curentul respectiv va fi dispărut de mult.

Cuvântul rostește adevărul cu privire la cele mai simple, dar și cele mai complicate nevoi umane. Adevărul nu are nevoie de apărare pentru că el este în sine argumentul suficient.

Adevărul lui Dumnezeu este toată puterea de care avem nevoie pentru a înfrânge demonii din iad, oriunde i-am întâlni, este puterea de a recupera ceea ce ei au furat de la noi. Deși poate cauza o provocare pentru teologia noastră, Cuvântul lui Dumnezeu nu este influențat de ceea ce se vede.

Nimic din ceea ce este cunoscut sau experimentat de către umanitate, fie tragedie, fie o rupere emoțională sau o infestare demonică a vieții, nu rămâne ascuns în fața Dumnezeului omniscient și atotputernic.

El S-a adresat deja fiecărei nevoi umane, fiecărui scenariu de caz și fiecărei experiențe posibile pe baza Cuvântului Său, Adevărul. Noi trebuie să procedăm la fel dacă dorim să obținem rezultatele lui Dumnezeu.

Seminar video

Marjorie Cole a lucrat ca psiholog licenţiat şi consilier în problema dependenţei de droguri în ultimii 10 ani. Ea şi soţul ei au patru fiice şi au păstorit mai mult de 20 de ani. Marjorie a muncit atât în medii creştine, cât şi în cele laice, inclusiv într-un mare Sanatoriu Creştin.

Fondatoare a „Life Recovery Inc.”, Marjorie este specializată în echiparea şi restaurarea membrilor Trupului lui Hristos pentru o viaţă din belşug în El, prin vindecare interioară şi eliberare.

Citește și MARTURIE: „Sunt atee, dar atunci am rostit prima oară numele lui Dumnezeu, cerându-i să mă salvezi și m-a salvat”

Sursa: Alfa Omega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Fiica lui Billy Graham: „Tatăl meu a trăit mesajul pe care l-a propovăduit” Povestire emoționantă

Fiica evanghelistului Billy Graham, a vorbit după moartea tatălui său, afirmând că atunci când se ...