Depresia: Cum să o tratăm? Există rezolvare?

Depresia este, poate, cea mai devastatoare dintre „uneltirile diavolului”, în măsura în care diavolul le adună pe toate celelalte despre care am vorbit până acum (condamnare, îndoială, teamă, gânduri şi imaginaţie rea) le înveleşte în disperare şi te umple de un sentiment copleşitor că eşti fără speranţă.

Cum o putem trata prin tratamente naturale:

Pentru a combate episoadele de depresie cu care te confrunţi, cele mai eficiente remedii se pot dovedi a fi tratamentele naturale: de la modificarea stilului de viaţă, până la schimbarea modului dăunător de gândire.

Exerciţiile fizice cresc secreţia de endorfine, hormoni ai fericirii, lucru care ar putea fi de folos persoanelor care suferă de depresie, notează Web MD. Dr. Ian Cook, psihiatru și directorul Programului Clinic și de Cercetare a Depresiei de la UCLA, susţine că în momentele în care desfășori activitate fizică cu regularitate, îţi încurajezi creierul să se recompenseze.

Anumite suplimente pot ajuta la reducerea depresiei. De exemplu, acizii grași omega-3 (din pește sau anumite seminţe) sau acidul folic ar putea ajuta la combaterea acestor stări de tulburare. Cu toate acestea, dr. Cook atrage atenţia că decizia de a lua suplimente trebuie luată numai după consultarea medicului specialist, mai ales dacă urmezi un tratament medicamentos.

Setarea de obiective ar putea, de asemenea, să îţi înlăture acea senzaţie că nu reușești să faci nimic, produsă de depresie. Poţi începe cu planuri mici, care sunt ușor realizabile, precum citirea câtorva pagini, ori spălatul vaselor zilnic, sfătuiește dr. Cook.

Zâmbetele și râsul sunt o „super vitamină” care ajută la refacerea inimii după un eveniment nefericit, au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Kansas. De asemenea, zâmbetele reduc nivelul de stres, contribuind la relaxarea interioară.

Nu în ultimul rând, depresia poate fi combătută prin schimbare. Aceste episoade de tulburare lăuntrică indică, adesea, că ceva în viaţa ta nu merge așa cum ar trebui. De aceea, este important să observi care sunt lucrurile în neregulă, pentru a putea face acele schimbări de care ai nevoie, sfătuiește Mother Nature Network.

Cum o putem trata supranatural : Ce spun oamenii lui Dumnezeu și ce au pățit

Mulţi dintre oamenii lui Dumnezeu, de-a lungul secolelor, au experimentat la prima mână depresia. Poate vei fi surprins să auzi că atât Psalmistul cât şi apostolul Pavel au trecut prin depresii. Ascultă ce spun ei:

„În ziua necazului meu, caut pe Domnul; noaptea, mâinile îmi stau întinse fără curmare; sufletul meu nu vrea nici o mângâiere. Mi-aduc aminte de Dumnezeu, şi gem; mă gândesc adânc în mine, şi mi se mâhneşte duhul.

Tu îmi ţii pleoapele deschise; şi, de mult ce mă frământ, nu pot vorbi.” ( Pslmul 77:2-4) „am fost apăsaţi peste măsură de mult, mai pe sus de puterile noastre, aşa că nici nu mai trăgeam nădejde de viaţă.” (2Corinteni 1:8)

Avem, de asemenea, multe alte exemple, din istoria bisericii, de oameni care au suferit din cauza depresiei. William Cowper, marele poet şi autor de imnuri englez, s-a luptat întreaga viaţă cu crize maniaco-depresive.

Charles Spurgeon spunea: „Dintre oameni, eu sunt, probabil, ţinta celor mai adânci depresii în anumite perioade… Depresii atât de înfricoşătoare încât sper ca niciunul dintre voi să nu atingă vreodată asemenea extreme ale nenorocirii, ca cele prin care trec eu.”

Vedem, deci, că oamenii lui Dumnezeu nu sunt scutiţi de depresie. Toţi suferim depresii din când în când, unii mai sever şi mai frecvent decât alţii. Întrebarea este cum să o scoatem la capăt cu ele? În primul rând trebuie să aflăm ce anume o cauzează. Există patru tipuri elementare de depresie.

Sunt depresiile de natură organică (o disfuncţie a organismului, ex. – dezechilibre chimice sau hormonale). Sunt, apoi, depresiile de natură circumstanţială: problemele vieţii te doboară. Unele depresii sunt direct legate de păcat.

Şi, în fine, depresiile care sunt rezultat direct al activităţii satanice. Să afli prin ce tip de depresie trece o persoană nu este întotdeauna uşor; cu toate acestea, Dumnezeu a promis înţelepciune celor care I-o cer (Iacov 1:5).

Odată ce am stabilit cauza, putem să aplicăm tratamentul. Dacă este o cauză organică, tratamentul va fi în primul rând medical. Dacă este circumstanţială, tratamentul va consta în a dobândi o perspectivă biblică asupra problemelor tale şi a te încrede în Dumnezeu.

Dacă păcatul este cauza, atunci este necesară pocăinţa. Iar dacă este de natură satanică, armele spirituale: Cuvântul lui Dumnezeu şi rugăciunea sunt singurele care vor avea efect.

Pe vremea când nu existau antidepresive, Wiliam Cowper a fost scos prin rugăciune, de către bunul său prieten şi pastor, John Newton, dintr-o depresie adâncă şi întunecată, care l-a adus în pragul sinuciderii.

Cu toate că tratamentul medical poate fi benefic, nu ar trebui să înlocuiască Cuvântul lui Dumnezeu şi rugăciunea. După părerea mea, indiferent de natura depresiei, Satan are un oarecare amestec. De aceea cred că, oricare ar fi sursa depresiei, aceasta ar trebui tratată prin consiliere biblică şi rugăciune intensă.

Dacă eşti cuprins de depresie aminteşte-ţi că ” şi fraţii voştri în lume trec prin aceleaşi suferinţe ca voi. …. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.” (1 Petru 5:9 şi 1 Corinteni 10:13)

Nu crede minciuna diavolului că nu mai este speranţă şi că ai putea foarte bine să pui capăt la tot chiar acum. Priveşte spre Domnul! Cheamă-I numele! Stai în Cuvântul Lui!

Roagă-te şi cere-le şi altora să o facă pentru tine. Caută consiliere divină la pastorul tău sau la un prieten matur în Cristos. În fine, ţine minte că „Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele voastre.”(Romani 16:20)

Citeste și 10 versete biblice care vă vor încuraja în momente mai putin fericite

Sursa: Rcrwebsite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Pasta recomandata de un medic rus pentru revitalizarea organismului

Sistemul imunitar trebuie intarit pe orice cale, iar reteta oferita de dr. Nikolai Amosov exact ...