Decizie istorică: Donald Trump recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului

Presedintele acesta e cel mai normal presedinte din lume, recunoscand ce spune Biblia despre Ierusalim!

După tradiția poporului evreu, reflectată în Biblie (după estimări aproximative ale unor istorici – prin anul 1010 î.Hr.), David, al doilea rege antic al evreilor, a cucerit Șalemul, o cetate a unei populații canaanene locale, înrudită cu evreii, numită ievusiți, și și-a stabilit aici capitala.

Orașul, care a devenit cunoscut ca Ierușalaim sau Ierușalem, a devenit centrul religios, politic, economic și administrativ al regatului evreiesc antic.Conform Bibliei regele Solomon (Shlomó), fiul lui David, a construit în Ierusalim primul Templu evreiesc și un palat regal.

Președintele american Donald Trump a anunțat că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel și că va muta acolo ambasada SUA.

Declarații Donald Trump: ,,Am decis că este timpul să recunoaștem Ierusalimul drept Capitală a Israelului. Consider că această decizie este atât în interesul Statelor Unite ale Americii, cât și în interesul Israelului și ca va face bine procesului de pace israeliano-palestinian. Este o țară liberă și democratică, ce are dreptul să-și aleagă singură capitala.

Ierusalimul nu este doar centrul a trei religii, ci și capitala uneia dintre cele mai importante democrații a Lumii.

Nu este nici mai mult nici mai puțin decât a recunoaște o realitate. Am cerut Departamentului de Stat să înceapă procedurile pentru mutarea ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim.

Statele Unite susțin o soluție de pace cu două state. Pacea nu este niciodată greu de obținut pentru cei ce o caută cu adevărat. Copiii noștri trebuie să moștenească iubire, nu conflict.

Vă mulțumesc, Dumnezeu să binecuvânteze Israelul, Dumnezeu să binecuvânteze Palestina, Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite!”

In fotografie,Trump arata documentul prin care recunoaste Ierusalimul.Astfel, a intrat pentru totdeauna in istorie.

Psalmul 122

„Mă bucur când mi se zice; „Haidem la Casa Domnului!”

Picioarele mi se opresc în porţile tale, Ierusalime! Ierusalime, tu eşti zidit ca o cetate făcută dintr-o bucată! Acolo* se suie seminţiile, seminţiile Domnului, după legea lui Israel, ca să laude Numele Domnului.

Căci acolo sunt scaunele de domnie pentru judecată, scaunele de domnie ale casei lui David.

Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc să se bucure de odihnă.

Pacea să fie între zidurile tale şi liniştea, în casele tale domneşti!

Din pricina fraţilor şi a prietenilor mei, doresc pacea în sânul tău. Din pricina Casei Domnului, Dumnezeului nostru, fac urări pentru fericirea ta.”

Autor: Cristian Floare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...