DAN NEGRU: Sunt creștin-ortodox dar evanghelistul Graham m-a mișcat întoteauna!

Breaking news-ul mondial e ca a murit Bill Graham! Sunt creștin-ortodox dar evanghelistul Graham m-a mișcat întoteauna! A fost unul din cei mai influenți oameni ai planetei.

Ultimii 12 președinți americani si-au dorit sa aibă cel puțin o întrevedere cu el. Zilele astea ma uit la “Crown” și Netflix ii dedica un episod in care arată influența pe care a avut-o asupra Reginei Angliei. A predicat in fata a peste jumătate de miliard de oameni din 189 de tari! A scris Dan Negru

A fost cel mai important promotor al creștinismului din ultimii 100 de ani.
Priviti minutul de mai jos…Video

Billy Grahame:  Reverendul Billy Graham a murit la domiciliul său din Montreat, Carolina de Nord, a confirmat un purtător de cuvânt al familiei.

Liderul religios, cunoscut de milioane de oameni din întreaga lume, a murit la vârsta de 99 de ani. Călătoria spirituală a lui Billy Graham a început cu peste 60 de ani în urmă în 1949, cu prima sa cruciadă în Los Angeles, CA. Livrarea de foc a reverendului și-a lansat cariera ca predicator național capabil să atragă mulțimi mari.

El și-a dezvoltat puternicul stil de vorbire după ce a ascultat predicatorii de renaștere a cortului în sud-est. Graham a crescut la ferma de lapte a tatălui său din Charlotte.
Graham a devenit primul predicator care a ajuns la milioane cu un nou amvon electronic. Majoritatea cruciadelor sale, inclusiv cea din Asheville, în 1977, au fost filmate și înregistrate sub formă video pentru emisiunile naționale.

Citeste și Nu-l huliți pe Dumnezeu! Iată SOARTA celor ce L-au luat în RÂS! DISTRIBUIE să se trezească lumea!

De-a lungul anilor, Graham și-a înmuiat livrarea, dar nu a schimbat niciodată mesajul Evangheliei. După ce a obținut faima și un mare succes, Graham a rămas umil. Umilința lui a reflectat credința lui că creștinii își arată cea mai bună credință atunci când slujesc.

Cruciadele- Din 1947 pe tot parcursul carierei sale, Graham a condus mai mult de 400 de cruciade în 185 de tãri si teritorii pe 6 continente. Prima cruciada Billy Graham are loc în 13–21 septembrie 1947, în Civic Auditorium în Grand Rapids, Michigan, la care au participat 6.000 de persoane.

Graham avea 29 de ani. El le-a denumit cruciade dupã vestitele cruciade crestine care au cucerit Ierusalimul. Pentru aceasta de obicei închiria o zona întinsã ca de exemplu un stadion, un parc sau o stradã. Deoarece la sesiuni erau din ce în ce mai multi participanti el organizeazã si un cor de 5,000 de persoane.

Citeste și Un ateu îI întreaba pe Billy Graham: Poti sa-mi dai macar un mingur motiv, De ce ar trebui să cred In Dumnezeu?
El predica Evanghelia si invita oamenii sã vinã în fata (practicã începutã de Dwight L. Moody). Acestia puneau întreabãri si li se dãdea sansa sã vorbeascã cu un consilier pentru a rãspunde întrebãrilor si a se ruga împreunã.

Acestor oameni li se dãruia de multe ori o copie a Evangheliei dupã Ioan sau o brosura de studiu al Bibliei. În Moscova, în 1992, un sfert dintre cei 155.000 de participanti s-au prezentat pentru întrebãri. În timpul cruciadelor se folosea cãntecul de chemare la altar , „Just As I Am”.

Citeste și MARTURIE: Teroriștii au rămas socați când au văzut cum îngerii protejau un creștin

Compania de TV NBC îî oferã lui Graham un contract pentru 5 ani de $5 milioane ca sa aparã în opozitie cu Arthur Godfrey, dar el refuzã deoarece voia sã îsi continue adunãrile de revivals fiindcã erau deja aranjate. Graham merge si în Londra, pentru 12 sãptãmãni si la New York City în sala Madison Square Garden în 1957, pentru 16 sãptãmani.
Pastorul presedintilor

Graham nu era doar un ambasador al credinței, ci și un ambasador al țării sale. Reverendul și-a lăsat amprenta în istoria Americii prin consilierea multor președinți americani de la Harry Truman la Barrack Obama.

Graham a fost primit în audientã personalã de mai multi presedinti americani începãnd cu Harry S. Truman pãnã la Barack Obama. Dupã întrunirea cu Truman în 1950, Graham a spus presei cã l-a rugat pe presedinte sã se opunã comunismului din Coreea de Nord.

Mai tãrziu convorbirile au fost confidentiale. Lui Truman nu i-a placut de el si nu a mai vorbit cu acesta multi ani dupã întrunire.
Merle Miller îl citeazã pe Truman în legãturã cu Graham în biografia oralã “Plain Speaking”: “Acest evanghelist Billy Graham, a deraiat.

El este desi nu ar trebui sã spun asta un fals. El pretinde cã este prietenul tuturor presedintilor, dar niciodatã nu a fost prietenul meu cãt am fost presedinte.

Este numai interesat sã îi aparã numele în ziare” Graham l-a vizitat frecvent pe presedintelei Dwight D. Eisenhower. L-a convins sã intervinã cu trupe federale în cazul Little Rock Nine pentru a admite studentii negrii în scolile publice. Atunci el s-a întãlnit si a devenit prietenul Vice-Presedintelui Richard Nixon.

Dupã ce s-a introdus o lege specialã în 1952, Graham a avut primul serviciu religios pe treptele Capitol building.
Eisenhower a cerut sã vorbeascã cu Graham pe patul de moarte. Pastorul era prieten cu Nixon. El l-a sustinut împotriva celuilalt candidat care era John F. Kennedy în 1960 presidential election. Graham simpatiza cu adiministratiile republicane.

El a petrecut ultima noapte de presedentie a lui Johnson în Casa Albã si a stat în prima noapte a presedentiei lui Nixon. Dupã campania victorioasã a lui Nixon din 1968 Graham devine consultant, vizitãnd în mod frecvent Casa Alba si facãnd serviciile religioase private ale presedintelui. La o întrunire cu Golda Meir, Nixon îi ofera lui Graham sã devinã ambasador în Israel, dar el refuzã.

Citeste și Aceasta a fost ultima rugăciunea a lui Billy Graham pentru întreaga lume (Reportaj din casa lui Billy Graham)

În anul 1970 Nixon a participat la una din Graham revival în East Tennessee, care se credea a fii sigurã din punct de vedere politic. A fost cea mai mare adunare de oameni din Tennessee si a fost adunarea cu cel mai mare numãr de protestatari contra rãzboiului din Vietnam.

Nixon a fost primul presedinte care a vorbit de la o tribunã la care vorbeau numai evanghelistii. Prietenia lor s-a rãcit în 1973 cãnd Graham l-a apostrofat pe Nixon pentru comportarea sa dupã afacerea Watergate si dupã profanitãtile care au fost auzite pe înregistrãrile de pe benzile Watergate tapes; s-au impacat dupã ce Nixon si-a dat demisia.

Problemele de sănătate au început să limiteze lucrarea internațională a lui Graham la începutul anilor 1990. El a fost diagnosticat cu boala Parkinson. În 1995, s-a prăbușit în timpul unui discurs de vorbire din Toronto. Discursul final a lui Graham a avut loc la New York în 2005.

Asta a fost atunci când a spus unei mulțimi de aproape 70.000 că nu se teme de moarte și că așteaptă cerul. O femeie care a jucat un rol atât de important în slujba lui Billy Graham a fost soția sa, Ruth. Cuplul celebru la nivel internațional nu a fost niciodată împins de la a-și exprima dragostea unul pentru celălalt.

Ei au crezut ferm că era o căsnicie făcută în ceruri. Ruth a murit în 2007.
Deși limitat de vârsta înaintată, convingerile lui despre viață și credință nu au suferit nici o modificare. Credința lui i-a permis să vorbească deschis și cu îndrăzneală despre viață și moarte.

Citeste și Printul Kuweitului Abdullah Al Sabah decide să se închine celui mai mare Print al Pacii, lui ISUS HRISTOS: Daca voi fi omorat sa stiti de ce, dar macar il voi cunoaste pe ISUS CRISTOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...