”Dacă nu-l ai pe Dumnezeu, n-ai nimic în viață”! O spune un om, Mihăiță Neșu, care zâmbește după toate dramele cumplite pe care le-a trăit

Au trecut mai bine de 8 ani când un banal antrenament i-a transformat total viața fotbalistului Mihăiță Neșu. Se întâmpla în Olanda, la Utrecht, echipă la care ajunsese Bichonul după plecarea de la Steaua.

Momentul accidentării a fost reluat de mii de ori de televiziuni din întreaga lume, dar de fiecare dată, sentimentul este la fel de cumplit. Însă pentru noi, simpli spectatori, pentru că el, Mihăiță Neșu, care de atunci a rămas paralizat într-un scaun cu rotile, are puterea să zâmbească.

rămas la el.

L-au ajutat credința și Dumnezeu să treacă peste tot. ”Vreau să fac parte din echipa lui Hristos. Dacă nu-L ai pe Dumnezeu, nu ai nimic în viață”, sunt cuvintele care îți dau fiori atunci când le auzi de la un om care îndurat în ultimii 8 ani mai mult decât își poate cineva imagina.

Părinții i-au murit, soția l-a părăsit

În urmă cu aproape 5 ani, tatăl lui Mihăiță, fostul arbitru și observator Mihai Neșu se stingea din viață la spitalul de Urgență din Oradea. Era grav bolnav, spunea atunci fotbalistul, care a negat orice variantă a sinuciderii. Cu toate acestea, ziarele au scris că fostului arbitru i-ar fi fost fatală depresia cruntă în care intrase de mai multă vreme.

Băiatul lui paralizase, iar soția bolnavă de cancer murise la începutul aceluiași an, așa că într-un moment de cădere, Mihai Neșu ar fi înghițit un pumn de pastile care l-ar fi adus la camera de gardă, fără ca el să mai poată fi salvat. Mihăiță a infirmat însă această variantă și a fost vehement, spunând că părintele lui fusese răpus de o insuficiență cardiacă.

Și soarta l-a mai faultat o dată decisiv. Soția lui, Maria, a cerut divorțul, după o poveste de dragoste care dura din copilărie. Însă problemele au apărut la ceva timp de la accidentarea care l-a lăsat paralizat pe fotbalist. La un an de la cumplitul moment, Maria și-a făcut bagajele și a plecat, însă niciunul dintre ei nu a făcut pasul spre oficializarea despărțirii. S-a întâmplat însă inevitabilul, într-un final.

Becali l-a dus la Muntele Athos

Fire blândă și onestă, Mihăiță Neșu și-a impresionat dintotdeauna colegii și chiar și foștii patroni. De aceea, dramele lui l-au mișcat pe Gigi Becali care l-a sfătuit pe Neșu să-și caute liniștea în biserică.

Și în ciuda problemelor cu deplasarea, vizitele lui Neșu la mănăstirile din jurul Oradei s-au înmulțit. Apoi, tot cu ajutorul fostului patron de la Steaua, Mihăiță a ajuns și pe Sfântul Munte.

Mihăiță Neșu nu a renunțat nici să spere că își poate reveni vreodată la normal. Și încearcă tot ceea ce este revoluționar în materie de terapie. Nu a uitat nici de aceia care duc aceeași cruce ca și el. A înființat o fundație care-i poartă numele și care oferă sprijin copiilor cu asemenea probleme.