Daca Dumnezeu e bun, de ce nu intervine sa opreasca suferinta?

Daca Dumnezeu e bun, de ce nu intervine sa opreasca suferinta? Cand a venit Fiul lui Dumnezeu pe pamant, unul din lucrurile pe care le-a facut a fost sa vindece bolnavii. Si El ne-a dat si noua autoritatea aceasta de a vindeca bolnavii. Insa nu toti se vindeca.

Eu am experiente dramatice cu oameni pentru care m-am rugat si care au fost vindecati de boli incurabile. Dar nu toti se vindeca… Pentru ca, pe unii, Dumnezeu vrea sa-i ia acasa prin acea boala. Sau, pe altii, vrea sa-i treaca printr-o scoala mai indelungata.

El are motivele Lui pentru care, pe de-o parte spune „roaga-te sa se vindece, si Eu ii vindec, ca in felul acesta sa le arat la unii prezenta Mea”, dar pe de alta parte nu ne da puterea de a-i vindeca pe toti, intai de toate pentru protectia noastra.

Daca eu i-as vindeca pe toti, toti ar fugi dupa mine sa-i vindec. Daca as avea asemenea putere, ar fi vai de mine.Unii se vindeca, iar altii nu se vindeca, din motive pe care numai Domnul le stie. Dar eu am porunca Lui: „Roaga-te pentru vindecare”. Oriunde e un bolnav, eu ma rog pentru vindecarea lui.

De ce nu o face la toti? El e Suveran si stie de ce nu-i vindeca, de ce pe unii vrea sa-i ia atunci. Drept sa spun, eu sunt revoltat. Am avut un caz: o sora s-a vindecat de cancer la san, i-au disparut tumorile. Dupa ceva vreme, cancerul a aparut in alta zona si Tatal a luat-o acasa pe aceasta mama a patru copii.

A trebuit sa vorbesc la inmormantare si sa explic de ce a fost asa. Nu stiu! Trebuie sa acceptam ca aici, pe pamant, nu stim toate raspunsurile la intrebarile chinuitoare pe care ni le punem. Insa stim alte lucruri care pot fi o mangaiere pentru familie, o lumina noua pentru noi toti. Viata e mai complexa decat credem si trebuie s-o acceptam in complexitatea ei, insa niciodata sa nu ne pierdem increderea in faptul ca Dumnezeu e bun.

 

Sursa: AOTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...