Cuvântul lui Dumnezeu pentru Astăzi – STRĂDUIEȘTE-TE SĂ ADUCI O REZOLVARE

„Du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul. Caută de te împacă degrabă cu pârâșul tău…” (Matei 5:24-25)

Ți se pare că talentele tale nu sunt recunoscute și acceptate? Ai un talent special, și cu toate acestea Dumnezeu pare că nu te binecuvântează cu succes?!

Iată care ar putea fi problema: „Dacă îţi aduci darul la altar, şi acolo îţi aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ţi darul acolo înaintea altarului, şi du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul. Caută de te împacă degrabă cu pârâșul tău…” (Matei 5:23-25)

Nu te lăsa condus de eul tău rănit; fii condus de Cuvântul lui Dumnezeu. Tu spui: „Persoana cu care am avut o problemă nu mai este aici, și totuși sunt încă frământat!” Citește aceste două versete: 1)„Mărturisiţi-vă unii altora păcatele, şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi.

Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:16) 2) „Celor ce le veţi ierta păcatele, vor fi iertate; şi celor ce le veţi ţine vor fi ţinute.” (Ioan 20:23) Împărtășește-ți sentimentele cuiva care este demn de încrederea ta.

Roagă-te și mărturisește-ți deschis greșelile și vinovăția pe care o simți. Rugăciunea și prezența unui prieten te pot ajuta să-ți recapeți pacea minții pe care o cauți. După ce David l-a ucis pe Urie, soțul concubinei sale, sentimentul vinovăției a fost copleșitor și a căutat iertarea lui Dumnezeu.

Însă Urie nu mai era în viață ca să-i audă mărturisirea; murise de aproape un an. Așa că David s-a întors la proorocul Natan și și-a vărsat sufletul înaintea lui, spunând: „Am păcătuit împotriva Domnului!”

Şi Natan i-a zis lui David: „Domnul îţi iartă păcatul” (2 Samuel 12:13). Urmează exemplul lui David – apoi lasă problema în urmă și mergi mai departe.

Citește și MĂRTURIE PUTERNICA: Fiica unui conducator musulman L-a acceptat pe Isus Hristos: Totul A Pornit De La Un Verset Biblictero

Trebuie crestinii să-şi ceară mereu iertare pentru păcatele lor?

Răspuns: Întrebarea des întâlnită este “ce se întâmplă dacă păcătuiesc şi mor înainte de a avea oportunitatea de a-mi mărturisi păcatul înaintea lui Dumnezeu?” O altă întrebare frecventă este “ce se întâmplă dacă săvârşesc păcat, însă apoi uit şi niciodată nu-mi mai aduc aminte de el pentru a-l mărturisi lui Dumnezeu?”

Ambele întrebări se bazează pe o presupoziţie greşită. Mântuirea nu este o încercare a credincioşilor de a-şi mărturisi păcatele şi apoi a se pocăi de fiecare în parte, înainte de a muri. Mântuirea nu este bazată pe mărturisirea şi pocăinţa creştinului de fiecare păcat.

Da, noi trebuie să ne mărturisim păcatele lui Dumnezeu imediat ce am conştientizat că am păcătuit. Totuşi, nu este nevoie ca întotdeauna să ne rugăm lui Dumnezeu pentru iertare. Atunci când ne punem credinţa în Iisus Hristos pentru mântuire, toate păcatele noastre sunt iertate.

Aceasta include păcatele trecute, prezente şi viitoare, mici sau mari. Credincioşii nu trebuie să-şi ceară iertare sau să se pocăiască încontinuu pentru a fi păcatele lor iertate. Iisus a murit pentru a plăti plata pentru toate păcatele, iar atunci când sunt iertate, ele toate sunt iertate (Coloseni 1:14; Fapte 10:43).

Ceea ce trebuie să facem este să ne mărturisim păcatele: “Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9). Ceea ce ne spune acest verset să facem este să ne “mărturisim” păcatele lui Dumnezeu.

Cuvântul “mărturisire” înseamnă “a fi de acord”. Atunci când ne mărturisim păcatele lui Dumnezeu, suntem de acord cu Dumnezeu că am greşit, că am păcătuit. Dumnezeu ne iartă prin această mărturisire, datorită faptului că este “credincios şi drept”.

Cum este Dumnezeu “credincios şi drept”? El este credincios iertându-ne păcatele, lucru pe care a promis că-l va face tuturor celor care Îl primesc pe Cristos ca şi Mântuitor. El este drept prin aplicarea plăţii lui Hristos pentru păcatele noastre, recunoscând că păcatele au fost cu adevărat ispăşite.

În acelaşi timp, 1 Ioan 1:0 ne indică faptul că iertarea depinde oarecum de mărturisirea păcatelor noastre înaintea lui Dumnezeu. Cum funcţionează acest lucru dacă toate păcatele noastre sunt iertate în momentul în care Îl primim pe Hristos ca şi Mântuitor?

Se pare că ceea ce descrie apostolul Ioan aici este iertarea “relaţională”. Toate păcatele noastre sunt iertate “poziţional” din momentul în care L-am primit pe Hristos ca şi Mântuitor personal. Iertarea poziţională ne garantează mântuirea şi ne promite viaţa veşnică în cer.

Când stăm înaintea lui Dumnezeu după moarte, Dumnezeu nu ne va refuza intrarea în cer datorită păcatelor noastre. Aceasta este iertarea poziţională. Conceptul iertării relaţionale se bazează pe faptul că atunci când păcătuim, noi Îl ofensăm pe Dumnezeu şi Îl întristam pe Duhul Sfânt (Efeseni 4:30).

În timp ce Dumnezeu ne-a iertat în esenţă toate păcatele pe care le comitem, ele încă duc la un anumit blocaj în relaţia noastră cu Dumnezeu. Un tânăr care păcătuieşte împotriva tatălui nu este alungat din familie. Un tată bun îşi va ierta copiii necondiţionat.

În acelaşi timp, o bună relaţie între un tată şi fiu nu poate fi realizată până legătura dintre cei doi nu este restaurată. Acest lucru se poate întâmpla doar cand copilul îşi mărturiseşte greşeala tatălui sau/şi îşi cere scuze.

Acesta este motivul pentru care ne mărturisim păcatele lui Dumnezeu – nu pentru a ne menţine mântuirea, ci pentru a ne întoarce la relaţia apropiată cu Dumnezeu, care ne iubeşte şi deja ne-a iertat.

Citeste și Printul Kuweitului Abdullah Al Sabah decide să se închine celui mai mare Print al Pacii, lui ISUS HRISTOS: Daca voi fi omorat sa stiti de ce, dar macar il voi cunoaste pe ISUS CRISTOS

Sursa: Fundația Seer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Cuvântul lui Dumnezeu pentru Astăzi -SMEREȘTE-TE!

„Am ridicat ochii spre cer, şi mi-a venit iarăşi mintea la loc” (Daniel 4:34) Dumnezeu ...