Cuvântul lui Dumnezeu pentru Astăzi – GÂNDIREA SĂNĂTOASĂ

„Noi însă avem gândul lui Hristos” (1 Corinteni 2:16)

În cartea sa: „Mă gândesc să mă schimb”, Dr. John Maxwell ne oferă unsprezece tipuri diferite de gândire; iată-le definite sumar, și însoțite de sugestia câte unui verset: 1) Gândirea imaginii de ansamblu.

Pentru a procesa idei, este necesară capacitatea de a gândi dincolo de tine însuți (Efeseni 3:20). 2) Gândirea concentrată. Capacitatea de a gândi cu claritate prin înlăturarea confuziei mentale și a elementelor care distrag atenția (Filipeni 3:13-14).

3) Gândirea creativă. Capacitatea de a ieși din tipare și de a explora idei și opțiuni pentru a experimenta progresul (Isaia 54:2-3). 4) Gândirea realistă. Capacitatea de a clădi un fundament solid pe fapte, de a avea o gândire certă (Luca 14:28).

5) Gândirea strategică. Capacitatea de a adopta și aplica planuri care dau călăuzire astăzi și cresc potențialul pentru mâine (Proverbe 19:21). 6) Gândirea accesibilă. Capacitatea de a-ți elibera entuziasmul și speranța, de a găsi soluții chiar și pentru situații ce par imposibile (Matei 19:26). 7) Gândirea reflexivă.

Capacitatea de a cugeta și a medita pentru a gândi cu înțelegere (Psalmul 1:1-3). 8) Gândirea interogativă. Capacitatea de a respinge gândirea obișnuită și de a ajunge la rezultate neobișnuite (Isaia 55:8-9). 9) Gândirea comună.

Capacitatea de a-i include pe alții care te pot ajuta să gândești mai profund pentru a ajunge la rezultate mai bune (Psalmul 133:1-3). 10) Gândirea altruistă. Capacitatea de a te gândi la ceilalți și la problemele lor (Romani 12:10). 11) Gândirea conclusivă.

Capacitatea de a te concentra asupra rezultatelor, pentru a culege potențialul deplin al gândirii tale (Matei 25:14-30). Iar noi adăugăm: 12) Gândirea biblică. „Noi… avem gândirea lui Hristos.” Un gând venit de la Dumnezeu îți poate schimba viața!

Citește și 10 versete de încurajare atunci când trci prin greutati

Fumdatia Seer

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Cuvântul lui Dumnezeu pentru Astăzi -SMEREȘTE-TE!

„Am ridicat ochii spre cer, şi mi-a venit iarăşi mintea la loc” (Daniel 4:34) Dumnezeu ...