Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-01-30 17:20:15Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Cuvântul lui Dumnezeu pentru Astăzi – Care sunt cele şapte păcate de moarte?

„Fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit” (1 Petru 4:10)

Iată ce nota un consilier: „Când ne urcăm pe balansoarul invidiei, ne ducem direct în jos, în timp ce nemulțumirea noastră se ridică mult deasupra noastră. În această competiție dezechilibrată, ne trezim că avem întotdeauna lipsuri.

Invidia duce la auto-învinovățire și lipsă de mulțumire. Suntem atât de preocupați de nemulțumirea noastră că e imposibil să ne bucurăm de ceea ce avem și de ceea ce facem. Invidia duce la amărăciune, resentiment și ostilitate.

Nu e surprinzător faptul că acest cuvânt vine de la latinescul invidere, care înseamnă a privi cu răutate. Tu ești o creatură unică, înzestrată cu daruri și capacități unice, cu propriul orar și destin, și nu are rost să te compari cu alții.

O privire cinstită și mulțumitoare la calitățile puse în tine de Dumnezeu te va ajuta să devii mulțumit cu ceea ce ai și cu ceea ce ești.” Nu lăsa ca invidia să-ți mai fure vreo fărâmă de fericire.

Când invidia te motivează să te compari cu alții, întotdeauna ai de pierdut. Te face să fii cinic. Nimic din ceea ce faci nu este satisfăcător. Invidia te face să fii suspicios față de motivele altora, chiar și atunci când le pasă într-adevăr de tine.

Ți se pare greu să accepți că prietenia lor este adevărată, așa că te distanțezi de ei și ajungi să ai foarte puțini prieteni. Care este răspunsul? Acceptarea și mulțumirea sunt antidotul pentru veninul invidiei.

Este vorba de acceptarea faptului că Dumnezeu este în control, și de a învăța să fii mulțumitor pentru „nespusele” binecuvântări care te înconjoară. Nu uita: „Fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.”

Întrebare: Care sunt cele şapte păcate de moarte?

Răspuns: Există mulţi oameni care se gândesc cu frică la o listă de şapte păcate de moarte despre care ei presupun că Dumnezeu nu le iartă niciodată. Este într-adevăr această idee a “celor şapte păcate de moarte” biblică?

Da şi nu. Proverbe 6:16-19 spune: “Şase lucruri urăşte Domnul, şi chiar şapte Îi sunt urâte: (1) ochii trufaşi, (2) limba mincinoasă, (3) mâinile care varsă sânge nevinovat, (4) inima care urzeşte planuri nelegiuite, (5) picioarele care aleargă repede la rău, (6) martorul mincinos, care spune minciuni, şi (7) cel ce stârneşte certuri între fraţi”.

Cei mai mulţi oameni înţeleg prin lista “celor şapte păcate de moarte” următoarele: mândria, invidia, lăcomia, pofta trupească, mânia, aviditatea şi lenea. Cu toate că acestea sunt cu siguranţă păcate, ele nu sunt descrise în Biblie ca fiind “cele şapte păcate de moarte”.

Lista tradiţională a “celor şapte păcate de moarte” poate fi luată ca o modalitate bună pentru a categorisi păcatele între ele. Aproape fiecare păcat care ar putea fi imaginat se poate încadra într-una din cele şapte categorii biblice.

Însă ceea ce este mai important este faptul că nici unul dintre aceste şapte păcate nu este mai “de moarte” decât oricare alt păcat. Toate păcatele duc la moarte (Romani 6:23).

Lăudat să fie Dumnezeu pentru faptul că prin Mântuitorul Iisus Hristos, toate păcatele noastre, inclusiv “cele şapte păcate de moarte” pot fi iertate (Matei 26:28; Faptele Apostolilor 10:43; Efeseni 1:7).

Citește și Celebrul actor Chuck Norris a devenit pastor. acum se lupta aa castige suflete pentru Hristos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Fiica lui Billy Graham: „Tatăl meu a trăit mesajul pe care l-a propovăduit” Povestire emoționantă

Fiica evanghelistului Billy Graham, a vorbit după moartea tatălui său, afirmând că atunci când se ...