CUTREMURATOR! Managerul brandului Nike L-a întâlnit pe Dumnezeu, el a fost salvat de la sinucidere și vicii

Jordan Rogers, managerul firmei NIKE din America de Nord, a realizat o carieră de succes pe care mulți oameni o visează să o aibă. Dar Rogers spune că nu ar fi fost posibil dacă Dumnezeu nu l-ar fii salvat dintr-o viață de dependență de droguri.

„Heroinul a intrat în viața mea când aveam doar 15 ani”, spune Rogers în filmul „I Am Second”, care a sărbătorit 13 ani de eliberare in urma cu putin timp. „Un amic de-al meu a venit si mi-a spus ca a tras pe nas ceva, … si era tare mulțumit. El a numit-o „Chiva”. Am scos-o chiar acolo de pe capota mașinii în acea noapte si am consumat.”

Înainte de vârsta de 20 de ani, Rogers era deja total dependent de heroină și nu putea renunța . Dependența lui de droguri îl făcea atât de rău, avea nevoie de substanțe mai puternice pentru al face să se simtă ușurat. Dar nimic nu mai funcționa , așa că Rogers se gândea la sinucidere.

„Am avut această gaură neagră în sufletul meu și tocmai am vrut să schimb situația pe care am simțit-o. Am vrut să fiu din nou o persoană normală , am vrut să simt ca totul ca inainte,” a spus el. Dependenta Rogers a fost atât de puternica, încât a considerat ca nu poate merge la un centru de recuperare. În cele din urmă , un tribunal a ordonat Spitalizare în închisoare pentru o crimă pe care a comis. El a fost acolo și l-a întâlnit pe Dumnezeu ” .

“Într-o zi în închisoare eram în celulă închis, cu o grămadă de prizioneri, și doi băieți se certau pe un rulou de hârtie igienică”, spune el. „În acel moment m-am gândit:” Nu pentru asta am fost făcut. Mereu merit să fiu aici, dar eu nu aparțin acestui loc.”

“Vroiam să mă ridic în moduri noi și diferite, am vrut să uit tot”, spune el.

In ciuda ignorării lui fată de Dumnezeu în cea mai mare parte a vieții sale, Rogers și-a înclinat capul și s-a rugat: „Oricine ești tu, orice ai fi … Am nevoie de ajutor Tau”.

„Viața mea a trebuit să se schimbe drastic . Am fost în acel moment sfâșiat ” , își amintește el,” Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am petrecut 13 luni în închisoare și fiecare minut care a trecut a avut ocazia să continue lupta „.

Mama sa a fost extrem de recunoscătoare că Rogers l-a cunoscut pe Dumnezeu atunci și chiar a compus un cântec: „Eu strig către Tine, Doamne, cand sunt disperată în rugaciunea mea.”.

După ce a plecat din închisoare, el știa Evanghelia mântuirii și ia dat viața lui Hristos, considerând acel moment, cel mai bun din viața sa.

Acum, în loc să fie dependent de droguri, Rogers este dependent de Dumnezeu. El a găsit mulțumire că-l iubește pe Dumnezeu și că Rogers are încredere în planurile pe care Dumnezeu le are pentru viața sa.

Citeste și Printul Kuweitului Abdullah Al Sabah decide să se închine celui mai mare Print al Pacii, lui ISUS HRISTOS: Daca voi fi omorat sa stiti de ce, dar macar il voi cunoaste pe ISUS CRISTOS

In ultimul deceniu in Romania consumul (precum si traficul) de droguri a crescut considerabil si se pare ca acest eveniment continua sa ia amploare zi de zi. Tara noastra a devenit pe langa o piata de desfacere o zona de tranzit, prin care trec cantitati uriase de droguri spre alte tari.

Daca ne intrebam de ce se drogheaza tinerii, putem spune ca motivele sunt nenumarate. Unii se drogheaza din curiozitate, altii din mandrie, altii din deznadejde, sau din dorinta de a experimenta ceva nou. Ingrijorator este faptul ca, indiferent pe ce cale, o data ajunsi la consumul de droguri, drum de intoarcere nu prea exista.

Chiar medicii care lucreaza in centrele de toxicologie recunosc faptul ca: „noi ii salvam pe moment, dar ajunsi in libertate, marea majoritate o iau de la capat. Implicarea bisericii in aceste situatii ne-ar fi de un real folos…”.

Cei care ajung consumatori de droguri, din curiozitate folosesc de regula „celebra” si inselatoarea propozitie: „asta va fi prima si ultima data…”. Pe unii mandria ii duce la pieire. Acestia spun de obicei: „dependenta e o prostie. Ma droghez ca vreau…”. Cand isi dau seama ca nu ar vrea sa se drogheze si totusi o fac, descopera ca sunt dependenti, dar deja e prea tarziu.

Schimbarile din creierul unui consumator de droguri

La instalarea dependentei de droguri (inclusiv etnobotanice), in creier au loc anumite schimbari. Aceste schimbari neurochimice afecteaza capacitatea de stapanire de sine si de luare a deciziilor. Exista un impuls puternic de a continua consumul, in ciuda raului provocat de droguri.

Dependența de droguri este o patimă rea
Nu veți găsi în Biblie cuvântul ”droguri” și dacă sunt referințe la substanțe narcotice, acestea sunt doar vinul și băuturile tari, adică alcoolice. Nu este menționat nimic despre ceea ce în societatea modernă este definit cu termenul de “drog”, cum ar fi marihuana, gașiș, cocaină, canabis, etc.

Totuși, Biblia vorbește mult despre patimi (în greacă PATHOS) și aceasta se referă la orice dorință aprinsă să faci răul care este peste puterea omenească să fie stăpânită. Fiecare cunoaște că dacă un om devine dependent de droguri, este peste puterile acelei persoane să se mai oprească pentru că această patimă rea îl robește complet.

O patimă este și beția, iar în Epistola lui Pavel către Romani homosexualitatea este numită patimă scârboasă și cei mai mulți care ajung să fie încătușați de această patimă prin viol sau seducere nu mai pot singuri ieși din robia acestui păcat.

Odată mergeam spre România și, când am trecut prin satul natal Lăpușna, a urcat cu noi în mașină o doamnă profesoară care preda la un liceu din România. I-am povestit despre studiile biblice la care mergeam noi să le facem în România și i-am vorbit despre puterea Evangheliei de a schimba viețile oamenilor.

Profesoara mi-a spus că crede totul, dar să nu-i spun că poate prin Evanghelie să fie cineva eliberat de droguri. Tocmai așa s-a întâmplat, că în mașină cu mine mergeau doi creștini care altă dată au fost robiți de această patimă. Nu am zis nimic, ci doar i-am rugat pe ei să povestească ce a fost. Valeriu a spus cum era robit de droguri și nu vedea nici un viitor înainte și Ruslan le producea, le consuma și le vindea și altora.

Dar din ziua când au intrat în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos au fost deplin eliberați de această patimă și nu au mai consumat niciodată droguri. Acum sunt fericiți, au familii frumoase, copii și cu bucurie îi slujesc ambii lui Dumnezeu. Profesoara a rămas fără cuvinte de la cele auzite și se minuna de puterea lui Dumnezeu care a transformat viețile acestor foști drogați prin Evanghelie, precum este scris:

Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei. (Galateni 5:24)

Când cineva crede în Domnul Isus Hristos din toată inima și intră în Noul Legământ cu El primește Duhul Sfânt care îi dă putere să învingă patimile firii pământești, oricare nu ar fi ele și să trăiască o viață de biruință în sfințenie. De aceea mai scrie în Noul Testament și următorul îndemn:

De aceea, omorîţi mădularele voastre cari sînt pe pămînt: curvia, necurăţia, patima, pofta rea, şi lăcomia, care este o închinare la idoli. (Coloseni 3:5) – articol preluat de la Moldova Crestine cititi mai departe

Citeste si MARTURIE: Teroriștii au rămas socați când au văzut cum îngerii protejau un creștin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denzel Washington spune că citește Biblia în fiecare zi și are o experiență spirituală

Denzel Washington, a vorbit despre valorile sale creștine a asigurat că citește Biblia în fiecare ...