Curvie! Preacurvie! Pofte! 2

Preacurvia ia loc atunci cand o persoana casatorita intra in relatii sexuale cu alta persoana fata de cea cu care este casatorit (a). Biblia condamna clar aceasta fapta: “Sa nu preacurvesti”

(Exodul 20-14), caci ea incalca legamantul facut odata cu casatoria, acela de a fi credincios partenerului de casnicie! In (Eclasiastul 3-11), ni se spune ca orice lucru El il face frumos la vremea lui. Timpul in care Dumnezeu a menit intimitatea sexuala intre un barbat si o femeie, este in cadrul relatiei de casatorie! A intreprinde o relatie sexuala inainte de casatorie, se numeste curvie si este un pacat pedepsit la fel de asupru ca si preacurvia! Concubinajul este una din formele grave de cancer ale societatii moderne! Acest mod de vietuire atat de blamat de Cuvantul lui Dumnezeu! Intr-o relatie de durata trebuie sa existe si planuri de casatorie!

Ce trist ca aceasta frumoasa instituie sacra, (casatoria), a ajuns sa fie atat de bagatelizata! Apostolul Ioan reliefeaza faptul ca: “Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Fiul lui Dumnezeu
S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului. Oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului” (1 Ioan 3:1-9).
Pana si medicina sustine ca sexul este sanatos in cadrul familial. Daca sexul ar fi atat de sanatos in afara familiei, de ce apar tot felul de boli transmisibile pe cale sexuala, si avorturile se inmultesc pe zi ce trece? In zilele de astazi, faptul ca cineva se pastreaza curat pentru partenerul sau partenera de viata, este o mare onoare iar Dumnezeu priveste cu mare placere la acest lucru! Crestinul adevarat trebuie sa se curete de orice atitudine, fapta, sau influenta pacatoasa si aceasta se face dupa modelul Domnului Isus care este curat si sfant!

Crestinii care au facut legamant cu Domnul prin jertfa, nu vor mai avea un mod de viata pacatos, pentru ca samanta lui Dumnezeu care este pusa in ei! Este adevarat ca Dumnezeu iarta pacatele celor care se pocaiesc cu adevarat, dar cu conditia ca ele sa nu mai fie repetate in mod voluntar! Cand suntem ispititi la ganduri necurate, noi ne putem aminti ca Domnul Isus a deschis o cale afara din pacat pentru noi toti: “Caci n-avem un Mare Preot care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre, ci Unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat. Sa ne apropiem dar cu deplina incredere de scaunul Harului ca sa capatam indurare si sa gasim Har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie”, (Evrei 2-18 ).

Ma doare ca printre asa zisii crestini, predomina hedonismul, goana nestapanita dupa mai multa placere! Dumnezeu ne vrea desavarsiti! Standardul de moralitate si sfintenie pe care Dumnezeu il asteapta de la noi, este acesta: “Voi fiti, deci, desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru Cel Ceresc este desavarsit”, ( Matei 5-48). Pocainta este calea ce ni s-a dat pentru a ne elibera de pacatele noastre si pentru a primi iertare pentru aceste pacate!

Se stie ca pacatele incetinesc progresul nostru spiritual si il pot opri chiar! Nu a existat niciun om nascut in aceasta lume care ar fi putut purta greutatea poverii asezate asupra Fiului lui Dumnezeu, atunci cand El purta pacatele noastre, facand posibil ca noi sa scapam de ele! Dumnezeu sa ne ajute sa fim sfinti in gandire, privire, simtire, atitudini si in fapte! (Matei 5-27:30). Asadar, preaiubitilor, sa nu uitam un lucru esential: traim doar odata, iar dupa aceasta vine judecata! Ca si copii ai Celui Preasfant, nu ne mai putem permite sa pacatuim cu voia si sa ne pierdem sufletul!
Autor: MIHAI CIRITEL by LUCIA TURCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...