Cum intră demonii? (4)

Continuare articol – TEREN LEGAL PENTRU DEMONI

Voi puteţi trece prin toate etapele religioase ale neprihănirii, vă puteţi induce în eroare păstorul pe care îl aveţi sau prietenii, dar dacă din proprie voinţă continuaţi să păcătuiţi, atunci aveţi deasupra uşii casei voastre o invitaţie pentru noii chiriaşi.Aceasta zice: „AVEM CAMERE LIBERE”. Biblia ne previne să nu oferim nici un loc diavolului. „…şi să nu daţi nici un prilej diavolului.” (Efeseni 4:27)

În Ioan capitolul 5, Îl vedem pe Isus vindecând un bărbat care era bolnav de treizeci şi opt de ani. După ce Isus l-a ridicat în picioare, El a dispărut în mulţime, dar mai târziu, Isus îl găseşte pe cel ce l-a vindecat în templu şi i-a zis: „Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău.” (versetul 14) Versiunea amplificată a Noului Testament spune mai clar: „Opreşte-te din a mai păcătui, dacă nu, ţi se va întâmpla ceva mai rău”

Păcatul nu are doar consecinţe fizice ca în acest caz, ci şi unele mentale, emoţionale şi spirituale.

Înainte de a mă întoarce din toată inima la Cristos aveam un limbaj murdar. În timpul anilor de liceu aveam reputaţia unui om curat, unul care nu aprecia istorisirile murdare şi remarcile indecente ale colegilor mei de şcoală.

Eram respectat pentru această poziţie. Dar după şase luni petrecute în marina comercială, limbajul meu a ajuns atât de obscen, încât atunci când eram pe ţărm în prezenţa altora, chiar şi camarazii mei marinari se simţeau deseori stânjeniţi. Am ajuns într-o astfel de stare, încât uneori nu eram conştient ce vorbeam.

Expresiile murdare curgeau din mine. Când am venit la Cristos, această problemă a continuat la nivelul gândurilor, chiar dacă vorbirea mea se schimbase. M-am luptat ani de zile împotriva cuvintelor de blestem şi înjurăturilor din mintea mea, care mă făceau să mă simt extrem de vinovat.

Aceste gânduri veneau în special în momentele când eram implicat în activităţi spirituale cum ar fi închinarea. Când în cele din urmă, am realizat că sursa acelor gânduri era de natură demonică, am reuşit să încep să îmi curăţ mintea. Într-o zi, în timpul unei lupte spirituale, Domnul mi-a stimulat memoria şi mi-a arătat momentul când primul din aceste duhuri au intrat în viaţa mea.

Când eram copil şi mă jucam cu alţi copii în curtea unui vecin, am fost provocat să înjur, strigând cât puteam de tare. Presiunea celor din jurul meu era mare şi, în cele din urmă, am cedat, încălcând astfel educaţia părinţilor, dar mai rău, încălcându-mi propria conştiinţă. Simţindu-mă deosebit de vinovat, m-am întors acasă fiind sigur că am fost auzit de părinţii mei. Dar nu a fost aşa.

Deşi nu am mai înjurat din aceea zi până am ajuns marinar, totuşi acel act al păcatului a deschis uşa duhurilor de vorbire murdară. Acestea au aşteptat apoi cu răbdare, până când au putut să se manifeste în libertate. Alte duhuri s-au alăturat acestora dintâi, formând împreună o legătură demonică în acest domeniu. Cât de ridicol este să credem că putem păcătui, dar fără să suferim.

O prietenă ne-a cerut să ne rugăm pentru problema ei legată de obezitate. Ea era soţia unui fermier şi petrecea mult timp în bucătărie pregătind mâncarea pentru soţul ei şi pentru oamenii care lucrau la fermă. Dar nu se putea abţine din a gusta în continuu din mâncare. Ca urmare, ea s-a îngrăşat atât de mult, încât nu-i mai erau bune hainele. În timp ce discutam împreună, am descoperit că problema ei începuse datorită păcatului de mândrie şi critică.

Soţia pastorului ei era o femeie supraponderală care nu-şi putea controla apetitul. În timp ce aceasta mânca lacomă la o sărbătoare a bisericii, prietena noastră şi-a bătut joc de ea în inima ei, fiind mândră pentru că ea se putea abţine de la mâncare. Ea a fost copleşită din acel moment de pofta pentru mâncare şi s-a trezit mâncând peste măsură. A fost eliberată după ce a renunţat la duhul de lăcomie şi foarte curând a revenit la greutatea ei normală.

Vorbind cu ea, am descoperit de asemenea că nu era botezată în apă, cu toate că Domnul îi vorbise cu trei ani în urmă în legătură cu aceasta. Ea şi-a mărturisit această neascultare ca păcat şi în săptămână următoarea a fost botezată în apă. În timpul botezului, ea a experimentat o nouă eliberare interioară. Ascultarea aduce întotdeauna binecuvântări.

Una din cele mai obişnuite modalităţi prin care se oferă teren legal duşmanului este prin păstrarea neiertării şi a resentimentelor în inima noastră. Indiferent care îţi este păcatul, pocăieşte-te! Pentru binele tău, pocăieşte-te! Alege să umbli în lumină. Noi trebuie să ne dorim să umblăm zilnic aproape de Isus, oricare ar fi preţul pentru aceasta. Iar dacă nu facem acest lucru, preţul va fi şi mai mare.

Citeste continuare: http://newshalom.net/2018/01/01/cum-intra-demonii-5/

Sursa: AOTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...