Cred că vă interesează situația actuală din Wuhan.

Să ne rugăm pentru cei din Wuhan, Domnul poate câștiga multe suflete acolo, după cum spune în scrisoarea sa unul din creștinii care cunosc situația de la fața locului:
Dragi frați,

Cred că vă interesează situația actuală din Wuhan.

Cu câteva luni în urmă, un pastor pe care îl cunosc, împreună cu membrii din biserică, au predicat Evanghelia pe străzile din Wuhan. Pastorul a continuat să predice chiar și după apariția noilor legi restrictive împotriva creștinilor. Credincioșii s-au confruntat cu persecuție intensă. Dar nimic nu i-a oprit să vestească Evanghelia, nici măcar plaga (coronavirusului).

Acum este a zecea zi de când orașul a fost separat, prin carantină, de restul lumii. Măștile de protecție sunt lucrul cel mai prețios din Wuhan. Banii nu ajută la nimic pentru că nu poți găsi nici un magazin care să vândă măști. Oamenii sunt într-o situație disperată.

Ca răspuns la această situație, frații și surorile noastre predică Evanghelia și oferă gratuit tractate și măști. Ei împărtășesc Cuvântul speranței și al mângâierii din partea lui Dumnezeu.

Au devenit tot mai bine văzuți în oraș, chiar și în ochii autorităților.

Un ofițer de poliție a venit la o credincioasă, a ascultat Evanghelia și a plecat fericit având în mână un tractat și o mască de protecție. După un timp, a sosit un alt ofițer, a ascultat și a plecat și el cu un tractat și cu o mască.
La puțin timp, primul s-a întos și a spus că un alt ofițer ar dori și el o mască. Nu după mult timp, alți patru ofițeri au venit! Ei sunt cei care obișnuiau să îi alunge pe creștini și să îi prigonească. Dar acum au venit la creștini să fie ajutați și s-au plecat înaintea Dumnezeului nostru.

Galbenul (creștinii poartă costum de protecție de culoare galbenă) a devenit culoarea cea mai frumoasă din oraș. Creștinii au câștigat un respect pe care nu l-au avut niciodată. Și aceasta pentru că și-au riscat de bunăvoie sănătatea pentru slujirea celorlalți.

O credincioasă din China, pe care o cunosc și care a venit la Conferința China Bridge, ne ajută să distribuim China Bridge în China. Biserica ei face același lucru. Creștinii au mers la secția de poliție și au lăsat acolo tractate cu Evanghelia și măști. Unul din ofițeri îi arestase în trecut pe doi dintre credincioși, fără nici un motiv.

Acum el s-a smerit, a ascultat Evanghelia și a cerut o pereche de ochelari de protecție.
Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru mărturia creștinilor din Wuhan și sunt plin de bucurie pentru uimitoarea lucrare a Domnului nostru. Vă rog, purtați-i în rugăciuni.

Mulți dintre ei sunt copleșiți. Comparative cu cea a medicilor și asistentelor, povara lor este și mai grea. Pentru că ei știu că aceasta este ocazia pe care le-a dat-o Dumnezeu să câștige oameni pentru Hristos. Și deschiderea pentru Evanghelie poate dispărea în curând.

Fratele vostru,
P.Z.

A Door Opened in Wuhan, China