Costel Ghioancă: Este credinciosul imun la coronavirus?

Da și nu. Cum vine asta?

Încep cu „nu”: credinciosul nu este imun în fața flagelului care a infestat o lume întreagă. El are un organism biologic care răspunde în fața virusurilor exact la fel cum răspunde organismul celor necredincioși. Un copil al lui Dumnezeu se poate infesta, poate suferi și poate chiar să moară, la fel ca oricare alt om. Atunci de ce nu se îngrijorează și nu intră în panică un credincios?

Pentru că în alt sens, „da” un creștin este imun la coronavirus. Iată cum: mintea celor mai mulți credincioși merge instant la textul care spune:

„Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare. O mie să cadă alături de tine, şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.” (Psalmi 91:5-7). A înțelege din aceste versete că ciuma nu poate veni peste noi niciodată și în nicio împrejurare este o eroare care ignoră ceea ce am scris mai sus.

„Imunitatea” la care se referă aceste verste este explicată în secțiunea 14-16:

„Fiindcă Mă iubeşte – zice Domnul – de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu. Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. Îl voi sătura cu viaţă lungă şi-i voi arăta mântuirea Mea.” (Psalmi 91:14-16).

Mă străduiesc să nu lungesc postarea cu explicații în detaliu – versetele din Ps. 91:14-16 descriu o relație dinamică și vie cu Dumnezeu, se referă la o umblare zilnică cu Dumnezeu plină de biruință. Credincioșii îl iubesc pe Dumnezeu și sunt iubiți de El, îl cunosc pe Dumnezeu și sunt cunoscuți de El, ei se află în planul divin. Viața pentru ei înseamnă să îl cunoască pe Dumnezeu (vezi și Ioan 17:3).

Așadar, creștinii trăiesc pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu și a-l sluji pe El.Câtă vreme Dumnezeu vrea să fie cunoscut de cei credincioși, în lumea aceasta, coronavirusul nu îi poate răpune, ei vor trăi. Dacă Dumnezeu are un plan cu tine, pot să cadă zece mii de oameni lângă tine și tu vei trăi. Nimic, nici măcar o pandemie, nu poate opri acest plan – ești imun! Dacă vei muri, înseamnă că planul divin continuă în lumea viitoare (Psalmul 91 are și ecouri din lumea viitoare). Deci, fie că vom trăi, fie că vom muri, noi suntem ai Domnului, suntem în planul Său.

Din punct de vedere biologic nu suntem imuni la COVID-19, dar când biologia noastră este legată de planul lui Dumnezeu cu noi în această lume, virusul nu poate decât să moară el… de ciudă!

Costel Ghioancă

Citeste si  Coronavirusul și semnele sfârșitului. În Biblie e totul prezis

Citeste si Medicamentul pe care NU trebuie sa il iei daca esti suspect de coronavirus. Anuntul facut de OMS