Costa Rica: Un evanghelic a câștigat prima rundă a alegerilor prezidențiale

Fabricio Alvarado a candidat la președinție susținând căsătoria traditională. De asemenea, el este pro-viață într-o tară a cărei populații este majoritar catolică.

Un fost prezentator de știri pentru programul de știri spaniole CBN Mundo Cristiano a câștigat prima rundă a alegerilor prezidențiale din Costa Rica.

Jurnalistul-transformat în politician, Fabricio Alvarado se va confrunta cu un al doilea tur de scrutin în aprilie. Alegerile prezidențiale au fost fără precedent pentru Costa Rica, deoarece Alvarado, un creștin evanghelic, a fost declarat câștigător.

Cu toate acestea, el nu a primit o majoritate de voturi și trebuie să se confrunte în al doilea tur împotriva candidatului pro-guvernamental, fostul ministru al muncii, Carlos Alvarado. Fabricio Alvarado a primit 25% din voturi, iar Carlos Alvarado 22%.

Fabricio Alvarado este fostul jurnalist care a co-ancorat versiunea spaniolă a CBN Christian World News, Mundo Cristiano din martie 2009 până în septembrie 2013. El este, de asemenea, un cântăreț creștin care în ultimii patru ani a fost deputat în Congresul Costa Rican.

Fabricio Alvarado a înregistrat o creștere impresionantă a voturilor în ultima lună a campaniei prezidențiale. Acest lucru a fost atribuit poziției sale ferme împotriva căsătoriilor homosexuale. Bisericile din Costa Rica au jucat, de asemenea, un rol semnificativ în rezultatul alegerilor, încurajând rugăciunea și susținând familia tradițională.

„Familia Costa Ricană se află la o răscruce de drumuri pentru că acest guvern a trădat valorile celor care l-au ales. Ei doresc să impună un ghid de educație sexuală, care stimulează homosexualitatea, care activează sexual copiii noștri din copilărie.

Ei vor să schimbe instituția familiei și căsătoria. Vor să legalizeze avortul, așa cum au făcut alte țări. Costa Rica, precum America Latină, a spus: „Nu!”, a explicat Sixto Porras, directorul de la Focus on the Family (Centrul pentru Familie).

O a doua rundă în alegerile prezidențiale din Costa Rica va avea loc duminica de Paști, prima zi din luna aprilie.

Citește și Richard Wurmbrand: Înconjurat de Îngeri (Dintr-o meditație biblică nepublicată a pastorului)

Sursă: CBN News via Alfa Omega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...