CHINA: Creștinii nu mai au voie să țină înmormântări religioase

Tot mai multe reglementări și legi care interzic procesiunile funerare religioase sunt adoptate peste tot în China, guvernul dorind să promoveze numai tradiții „seculare civilizate”.

Autoritățile din China extind măsurile de suprimare a credinței, prin politici care interzic obiceiurile și ritualurile religioase în timpul înmormântărilor. Musulmanilor din Xinjang li s-a interzis să comemoreze morții conform tradiției lor religioase, iar creștinii au primit ordin să organizeze înmormântări fără să menționeze religia. Mai multe rapoarte din toată China se opun implementării acestor reguli opresive.

Sunt permise doar înmormântările „civilizate”

Reglementările privind Aranjamentele Funerare Centralizate, adoptate de guvernul orașului Wenzhou din districtul Pingyang, provincia Zhejiang, au intrat în vigoare la 1 decembrie 2019. Noile reguli au ca scop „eliminarea obiceiurilor funerare proaste și stabilirea unui mod științific, civilizat și economic de înmormântare”.

Una dintre reglementări stabilește că „personalul cleric nu mai are voie să participe la înmormântări” și faptul că „nu mai mult de zece membri ai familiei persoanei decedate au voie să citească din Scriptură sau să cânte imnuri, și aceasta doar în șoaptă”.

Clericii nu mai au voie să ia parte la înmormântări, conform reglementărilor privind aranjamenele funerare. 

Politici similare sunt adoptate și în alte părți ale țării. Un reprezentant oficial al unui sat din provincia centrală Henan, a declarat pentru Bitter Winter, că guvernul local a convocat în aprilie o întâlnire pentru cei implicați în serviciile religioase, informându-i că toate înmormântările religioase trebuie restricționate.

Curând după aceea, au fost emise Măsurile de Gestionare pentru Lucrarea Religioasă în Sate (sau Comunități) și Orașe. Acest document prevede că personalul cleric trebuie „oprit înainte ca să se poată folosi de religie, pentru a interveni la nunțile și înmormântările cetățenilor sau la alte activități din viața lor”.

Creștinilor li se refuză dorințele de pe patul de moarte

Când un membru al Bisericii de Stat Three-Self din Wuhan, capitala proviciei centrale Hubei, a murit, în octombrie, familia sa a organizat o înmormântare creștină.

În timp ce familia și prietenii își luau la revedere de la decedat, poliția a luat cu asalt întâlnirea lor și au arestat-o pe fiica decedatului, care se ruga chiar în acel moment.

Se pare că cineva a raportat autorităților această familie. Fiica a fost eliberată două zile mai târziu, după ce trupul a fost înmormântat fără ritualuri creștine.

Sursa: Stiri Crestine