China condamnă creștinii la 13 ani de închisoare pentru „cultul al răului” Regimul comunist a folosit „cultul al răului” ca pretext pentru a aresta peste 200 de creștini

Yunnan, China – Un tribunal chinez din provincia Yunnan din sud-vestul a trimis șase creștini protestanți la închisoare săptămâna trecută. Motivul? Ei au fost acuzați de presupusa participare la un „cult al răului”.

Arestarile fac parte dintr-o decizie regională privind cultele religioase. Partidul Comunist se luptă la nivel național pentru a restricționa biserici neînregistrate de stat, înainte de noile reglementări religioase care intră în vigoare săptămâna viitoare.

Cei șase creștini au primit pedepse mari de până la 13 ani de închisoare, de către o instanță din orașul Lincang, în vestul Yunnan, care a considerat vinovați că au făcut parte dintr-o sectă numită „trei clase de agenți“ și că au „folosind un cult rău organizat pentru a submina aplicarea legii „, a declarat avocatul Xiao Yunyang pentru Radio Asia Liberă.

Potrivit eliberării internaționale, China din 2016 a folosit o astfel de campanie împotriva sectă „ca un pretext pentru arestarea a circa 200 de creștini pe întreg teritoriul Yunnan. Unii creștini au fost deja condamnați, în timp ce alții așteaptă sentința.

O sursă locală a declarat pentru Watch World Monitor că autoritățile rareori dau sancțiuni și pedepse cu închisoare de mult timp, din motive religioase, chiar și într-o regiune sensibilă ca Xinjiang (în Regiunea Autonomă Uigură), dar ambele „trei clase de agenți“ și „Falun Gong „Sunt culte bine cunoscute în China, iar liderii acestor mișcări sunt supuși pedepselor grele”.

Cei șase bărbați și femei care aparțin unui grup de biserici neînregistrat oficial, a negat toate acuzațiile care li s-au adus și, conform avocatului său:

„Judecătorii din Yunnan au fost cu adevărat răi. Ei nu acordă atenție argumentelor potrivit cărora nu s-a comis niciun act ilegal și că nu a existat niciun prejudiciu pentru societate „.

Potrivit Radio Asia Loberă, Xiao a fost informat că licența sa de a practica legea va fi revizuită pentru a vedea dacă el „apăra ilegal” clienții săi.

Citește și Autoritățile chineze au dinamitat una dintre cele mai mari biserici creștine. NY Times: „O teamă adâncă a PCC ce vede în Creștinism o amenințare la adresa autorității partidului”. Preot: „Inima mea a fost cuprinsă de tristețe”

Doamne te rog să ai mila de ei. Doamne te rog să-i binecuvinteze! Mila ta să fie peste ei. Amin!

Tradus si prelucrat de logosul.ro

Sursa: World Watch Monitor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...