Cercetătorii cred că au descoperit steaua din Betleem

Secole la rând Steaua din Betleem a dat bătăi de cap oamenilor de știință, dar și teologilor. Acum, cercetătorii cred că au identificat care este steaua și unde o putem vedea.

Potrivit unui articol al lui Ron Allen, fondatorul Societății Biblice Star Internaționale și publicată de CharismaNews.com, astronomii chinezi au observat pentru prima oară o nova (nova: este o explozie pe o stea care o face să devină mai stălucitoare apoi revine la starea inițială). Ea se afla de-a lungul meridianei stelei Altair (Altair înseamnă Vultur si este cea mai strălucitoare stea și are o temperatură de 6.900-8500K). Magii (înțelepții biblici), au văzut steaua din Est și au urmat-o la Betleem pentru a vedea Pruncul Hristos.

Allen scrie că, dacă un astronom urmează lungimea chineză spre nord până la meridianul stelei Altair la aproximativ 25 de grade, va ajunge la latitudinea pe care înțelepții ar fi văzut steaua direct peste Betleem.

Astăzi, în constelația din emisfera nordică, este situată o gaură neagră care este cunoscută sub numele de X-1 Cygnus, situată în constelația Lebăda ( în latină: Cygnus înseamnă lebăda și mai este cunoscută și sub numele de Crucea de Nord).

De asemenea, merită remarcat faptul că gruparea de stele a cărei parte X-1 Cygnus face parte, este numită Triunghiul de Vară, care este alcătuit din trei stele strălucitoare; și anume, Deneb (vine Domnul), Altair și Vega (el va fi înălțat). Aceste stele și numele lor indică evenimentele majore din întâmplarea istorică și biblică a lui Hristos.

Allen scrie că puteți afla mai multe despre Steaua din Betleem în cartea „Steaua venirii Lui”. Cu aceste informații, vă propunem ca în acest an, după ce ați citit întâmplarea de Crăciun, să ieșiți afară pentru a vedea cerul înstelat unde Steaua din Betleem a strălucit atat de tare în urma cu 2 000 de ani. Tradus si adaptat de: logosul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...