Cele mai bune Soluții de Spălat Fructele și Legumele de Pesticide – Bicarbonat, Lămâie, Sare și Oțet

Trăim timpuri în care pur și simplu nu mai putem avea încredere în ceea ce cumpărăm, chiar și atunci când mergem la piață. Cu toate acestea, experții ne sfătuiesc să nu cumpărăm niciodată fructe și legume din supermarketuri.

Vestea bună este că ne putem prepara propriile noastre soluții organice de curățare a fructelor și legumelor de pesticide acasă, utilizând câteva ingrediente banale dar extrem de eficiente la acest capitol: oțet de mere, bicarbonat de sodiu, sare sau suc de lămâie.

I. Oțet alb sau oțet de mere
Pesticidele agricole nu pot fi eliminate doar cu apă, de aceea este nevoie de ceva mult mai puternic, dar care să fie natural și sigur pentru sănătate.

Cercetătorii au observat în urma unor experimente că o soluție de oțet de mere (1 parte) și apă (3 părți) s-a dovedit a fi cea mai eficientă în curățarea fructelor și legumelor de pesticide, comparativ cu apă pură sau detergenți.

Oțetul de mere are avantajul că este ieftin, și că poate îndepărta bacteriile în proporție de 98% (E. coli, salmonella, Helicobacter pylori sau Staphylococcus aureus).

II. Oțet de mere și sare
Amestecă ¼ cană de oțet cu 2 linguri de sare, și utilizează soluția obținută pentru spălarea fructelor și legumelor. Oțetul de mere curăță alimentele de pesticide, iar sarea ajută la îndepărtarea murdăriei și insectelor.

III. Lămâie și bicarbonat de sodiu
Amestecă 1 lingură de suc de lămâie cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu și folosește soluția rezultată la spălarea fructelor și legumelor pe care le cumperi. Lămâia este un dezinfectant natural, iar bicarbonatul de sodiu are puterea de a neutraliza nivelul pH-ului pesticidelor.

IV. Suc de lămâie și oțet
Amestecă 1 lingură de suc de lămâie cu 2 linguri de oțet. Umple o chiuvetă sau un castron mare cu apă și adaugă soluția. Lăsați legumele și fructele să stea în această soluție aproximativ 20 de minute, apoi clătiți-le cu apă curată.

O altă metodă mai practică este să umpleți o sticlă cu pulverizator cu această soluție și să stropiți pur și simplu produsele iar la final să le ștergeți cu un prosop de hârtie.

V. Îndepărtarea cojii sau stratului exterior
Cel mai bun mod de a scăpa de pesticide este curățarea fructelor și legumelor de coajă. Conform studiilor, merele sunt cele mai contaminate din toate produsele de pe piață.

În ceea ce privește legumele, cum este salata verde sau varza, se pot consuma doar straturile interioare, iar cele exterioare – care au absorbit mult mai multe pesticide pot fi aruncate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Pasta recomandata de un medic rus pentru revitalizarea organismului

Sistemul imunitar trebuie intarit pe orice cale, iar reteta oferita de dr. Nikolai Amosov exact ...