Cea mai periculoasă rugăciune din Biblie

Cu mai bine de 19 ani în urmă m-am trezit la altarul bisericii din Orlando, Florida. Dumnezeu m-a provocat să-mi părăsesc zona de confort. Aveam un job minunat cu o mulțime de beneficii, dar mă simțeam neîmplinit din punct de vedere spiritual.

Știam că Dumnezeu pusese înaintea mea o aventură uimitoare, dar eu aveam multe limite în ascultarea mea de El.

Când m-am trezit pe covorul roșu din biserica aceea, mi-am dat seama că Dumnezeu cere o predare necondiționată. Voia să flutur un drapel alb. Știam ce trebuia să spun, dar îmi era greu să articulez cuvintele.

În cele din urmă, am spus același lucru care a spus și profestul Isaia acum mult timp: „Iată-mă, trimite-mă!” (Isaia 6: 8b).

Aceasta este ceea ce eu numesc o rugăciune periculoasă. Ar trebui să includă o avertizare înainte!

Cred că atunci când rostești aceste cuvinte simple, cerul îți face o fotografie cu mâinile sus – și un proces uimitor începe. Dumnezeu se apropie de noi pentru a ne zdrobi teama și a ne demola egoismul. Apoi ne dă curajul sfânt de a vorbi ceea ce înainte ne-ar fi fost frică să spunem.

Când m-am rugat această rugăciune în 1998, am avut imediat o viziune. Am văzut o mare de fețe africane. Am știut că voi merge în Africa și m-am speriat foarte tare. Nu știam cum voi ajunge acolo, ce voi spune sau cine va plăti pentru călătorie. În acel moment m-am pus deoparte și m-am rugat din nou: Iată-mă, trimite-mă!

La nici doi ani după acel eveniment, m-am trezit pe o scenă imensă într-o arenă sportivă din Port Harcourt, Nigeria, vorbind la 7.000 de pastori. Nu m-am bucurat de zborul cu turbulențe deasupra deșertului Sahara, iar genunchii îmi tremurau când am început să predic. Mă simțeam ca și cum aș fi fost în pericol.

Dar chiar dacă eram îngrozit, teama mea era amestecată cu o bucurie incredibilă. Domnul mi-a dat la o parte rezistența și mă folosea. După acea călătorie, am mers în peste 30 de țări. În această săptămână am fost în Malaezia și în Singapore. Toate acestea datorită faptului că m-am rugat o rugăciune periculoasă.

Harul Său este uimitor. Dumnezeu nu numai că ne dă puterea de a-L sluji; El plantează în noi dorința de a ne preda voinței Sale în chiua fricii noastre de consecințe. Acest lucru este ceea ce a descris apostolul Pavel atunci când a spus: „Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea.” (Filipeni 2:13)

Dumnezeu are un mod ciudat de a ne face să ne supunem. Chiar dacă carnea noastră protestează iar temerile noastre încearcă să ne paralizeze, dacă ne ridicăm pur și simplu mâinile în semn de predare, harul preia controlul. El ne dă putere și o inimă ascultătoare. Rezultatele sunt supranaturale, deoarece Dumnezeu lucrează prin noi.

Isus i-a învățat pe discipolii Săi să cultive acest spirit și să se roage această rugăciune periculoasă. El le-a spus: „Şi le-a zis: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi dar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Său.” (Luca 10: 2)

Aceasta este ceea ce eu numesc o rugăciune periculoasă. Rugați-vă și nu vă fie frică să riscați. Când cerem Domnului să trimită lucrători în câmpurile Lui, ne rugăm defapt: „Iată-mă, Doamne. Trimite-l pe Mike, sau pe Chuck, sau pe Barbara.” Dar Domnul recoltei te va bate pe umăr și te va întreba: „Ei bine, de ce nu mergi tu?”

Biserica a avansat de-a lungul timpului datorită oamenilor care și-au predat viața lui Dumnezeu. Unul dintre aceștia a fost curajosul David Brainerd (1718-1747), un misionar printre indienii americani în timpul primei mari treziri spirituale. Deși a murit de tuberculoză la vârsta de 29 de ani, moștenirea sa de consacrare totală a rămas vie prin jurnalul său, publicat de prietenul său Jonathan Edwards.

Brainerd a scris această rugăciune foarte periculoasă în jurnalul său: „Iată-mă, trimite-mă! Trimite-mă până la marginile pământului; trimite-mă la păgânii sălbatici care locuiesc în pusite; trimite-mă departe de confort; trimite-mă chiar și la moarte dacă acest lucru este în favoarea Ta și este în folosul promovării împărăției Tale.”

Rareori mai auzim astfel de rugăciuni în ziua de azi. Pasiunea lui Brainerd ar fi considerată astăzi un fanatism incoerent. Nu mai promovăm sacrificiul de sine; avem o nouă evanghelie care vorbește despre împlinirea noastră personală. Nu mai vorbim despre purtarea poverii oamenilor pierduți; noi înșine suntem pierduți în materialismul nostru confortabil.

Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă toți ne-am ruga rugăciunea lui Isaia cu toată sinceritatea. Ce s-ar întâmpla dacă ai ridica mâinile și ți-ai lăsa deoparte toate temerile, grijile, scuzele, stipulările, limitările și condițiile pe altarul cerului și l-ai invita pe Dumnezeu să-ți folosească viața în orice mod dorește El.

Te încurajez să își asumi riscul. Rugă-te o rugăciune periculoasă și vei vedea cum Dumnezeu te va folosi într-un mod extraordinar.

Citește și Denzel Washington: „Puneti-L pe Dumnezeu pe primul loc in tot ceea ce faceti”.

Sursă: J. Lee Grady Charisma Magazine via Alfa Omega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denzel Washington spune că citește Biblia în fiecare zi și are o experiență spirituală

Denzel Washington, a vorbit despre valorile sale creștine a asigurat că citește Biblia în fiecare ...