Ce este Cerul? (5 lucruri pe care le putem afla sigur)

Ce este Cerul? (5 lucruri pe care le putem ști sigur)

Ori de câte ori un om iubit moare, noi plângem și numim aceasta o mare pierdere. Nu-i mai vedem pe cei dragi în această parte a vieții, dar dacă sunt credincioși, putem crede că îi vom vedea din nou. Moartea ne ajută adesea să ne gândim la cer, dar putem știi cu adevărat ce este cerul? Da și nu.

Iată cinci lucruri pe care le putem ști sigur pentru că Biblia ne spune.

1. Cerul este un loc adevărat – Isus le-a spus discipolilor săi în Ioan 14 cănd era pe punctul de a merge la Ierusalim. Pentru a le mângâia, el spune: Ioan 14:1 “Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu și aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca , acolo unde sunt Eu, să fiţi și voi.”

Trebuie să crezi că vei avea un loc – făcut special pentru tine și tine minte – în ceruri. Dumnezeu este o infinită ființă cu imaginație infinită și dragostea infinită pentru tine. Raiul este real și-l poți vedea într-o zi.

2. Cerul te va uimi – Dumnezeu a creat tot ceea ce vedem și lucrurile pe care trebuie să le descoperim încă pe acest pământ. Oamenii de știință găsesc tot timpul noi forme de viață. S-ar putea să nu ne placă păianjenii sau peștii cu dinți imenși și becuri luminoase pe capul lor, dar în aceste lucruri și multe altele vedem că imaginația lui Dumnezeu și abilitățile de proiectare sunt de neegalat.

În 1 Corinteni 2: 9-10 Pavel ne amintește ce a spus profetul Isaia: „Nici un ochi nu a văzut, nici o ureche nu a auzit și nici o minte omenească nu poate concepe lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei care Îl iubesc …” Doamne, putem arunca o privire, să vedem plinătatea splendoarei a lui Dumnezeu în Cer, ea va fi realizată pe deplin în veșnicie. Va dura atât de mult pentru ca noi să explorăm totul.

3. Raiul este plin de bucurie și fără durere

Apocalipsa 21: 4 spune: „(Dumnezeu) va șterge fiecare lacrimă din ochii lor. Nu va mai fi nici moartea, nici jelirea, nici plânsul, nici durerea, pentru că vechea ordine a lucrurilor a trecut.

Amintirea unei persoane care moare de o boală prelungită sau un doliu, e o pierderea bruscă, nedreaptă, dar în inima a unui copil de Dumnezeu poate face această promisiune una încântătoare. Durerea pierderii și a morții persistă pe această parte a lumii, dar odată ce ajungem acolo, Dumnezeu însuși va șterge fiecare lacrimă.

4. Corpurile noastre se vor schimba

Nu murim și nu avem aripi de înger. Noi nu ne schimbăm ca speciile; noi primim corpuri transformate și perfecționate. Corpuri care pot ține la longevitatea eternității și pot sta în prezența unui Dumnezeu sfânt și desăvârșit. Pavel explică acest lucru în 1 Corinteni 15:40 și 52.

„Există și trupuri cerești și trupuri pământești, dar splendoarea trupurilor cerești este un fel, iar splendoarea trupurilor pământești este alta … Într-o clipă, în clipirea a unui ochi, la ultima trambiță … vom fi schimbați .“

5. Cerul este locul Maiestos al Locuinței lui Dumnezeu

Un loc de o frumusețe și de o noutate incomparabilă, Dumnezeu va locui cu poporul Său. Nu mai este o idee sau o speranță de departe, noul cer și noul pământ vor fi acasă pentru noi toți: împreună cu Dumnezeu, Însuși, va fi lumina și sursa noastră pentru toată vesnicia. Vom trăi împreună cu El în plinătatea vieții pe care El și-a dorit-o înainte de a începe timpul. Acesta este sfârșitul pe care îl obținem pentru credința și încrederea noastră în El: El este răsplata noastră mare.

Amin!