Cătălin Vasile 💸 Coronavirus între mișcările de mase și criza economică

Mă consider un om informat și cu o vedere de amsamblu destul de bună cu privire la tot ce se întâmplă la nivel național și internațional, mai ales că sunt între două avioane mai tot timpul, observând și experimentând o mulțime de lucruri.

Deşi toată lumea vorbeste, am refuzat să scriu despre Coronavirus tocmai pentru a nu alimenta panica deja creată în mod nejustificat iar statistica este si de data aceasta de partea noastră, demonstrând că deși multa lume este panicată de acest virus, nu avem motive încă se ne îngrijorăm cu privire la numărul celor infectați.

Totuşi în pespectiva pericolului asupra sănătății trebuie să fim precauți, fără a ne panica. Covid-19 e un virus mai slab decât virusul gripal si nu e nici Ebola, nici febra spaniolă de acum o sută de ani, dar măsurile de izolare, blocajele sunt puternic decontate de economia globala.

China este de departe cea mai afectată țară si ceea ce se se întâmplă în a doua economie a lumii are efect de domino, 22 de milioane de firme din China și 56.000 de companii din întreaga lume fiind afectate de coronavirus.

Coronavirusul a șters de la finalul lunii Februarie peste 3.300 de miliarde de dolari de pe burse, arată un indice de piaţă care urmăreşte evoluţia a 1.600 de companii din 23 de țări cu economii puternice, mai puțin China. Este o sumă între PIB-ul Germaniei și cel al Marii Britanii.

În concluzie ceea ce va trebui să ne îngrijoreze este criza economică pe care acest virus a început s-o producă deja.

Ce va fi nu știm încă și e greu de pronosticat. Ceea ce ne rămâne în calitate de creștini este să ne aducem aminte că suntem în mâna Lui Dumnezeu și tot ce se întâmplă este cu voia Lui.

„Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei.” Evanghelia dupa Matei 6:34

Citeste si NU povesti necazul tau altuia. Chiar nu te ajuta cu nimic, dimpotriva…

Cătălin Vasile