Bomboane Raffaello, nu te poți sătura de această bunătate

Bomboanele Raffaello sunt unele dintre cele mai îndrăgite dulciuri.

Crema din interior e delicioasă, iar migdala din mijloc și învelișul de nucă de cocos îi dau o savoare senzațională. Deoarece bomboanele Raffaello sunt destul de scumpe, azi vă prezentăm rețeta făcută în casă.

Ingrediente pentru 70 de bucăți:

– 200 ml lapte condensat

– 200 g unt

– 200 g fulgi de cocos

– 1 cană migdale

– 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Zdrobim cu o furculiță untul la temperatura camerei, apoi amestecăm cu laptele condensat și adăugăm vanilia și 100 g fulgi de cocos.

Amestecăm bine, până obținem o compoziție cremoasă, apoi o punem la frigider pentru o zi. Scoatem a doua zi din frigider și formăm biluțe din această compoziție, cu o lingură luăm din cremă și cu ajutorul unui cuțit luăm crema de pe lingură și formăm biluțele.

În mijlocul fiercărei biluțe punem câte o migdală. Biluțele Raffaello astfel formate le tăvălim prin nuca de cocos rămasă (100 g) și le punem pe un platou, apoi le lăsăm la frigider.
Bomboanele Raffaello se servesc reci, deoarece la temperatura camerei se topesc. Poftă bună!

NUCA DE COCOS: BENEFICII UIMITOARE PENTRU SANATATE

Nuca de cocos (cocos nucifera) este renumita pentru aroma sa deosebita, apetisanta, iar “fulgii” de nuca de cocos sunt nelipsiti in retetele unor prajituri. Dar stiati cate beneficii pentru sanatate ne poate aduce consumul nucilor de cocos?

Ce contine nuca de cocos?

Copacul este supranuit “Copacul Vietii” – fructele sale avand efecte tamaduitoare de necrezut.

Nuca de cocos – continut nutritional:

fibre alimentare;

vitamine, in special vitamine din complexul B, acestea avand rol de a combate anemia, de a stimula maduva osoasa hematogena sa produca celule ale sangelui, ajuta la refacerea structurilor nervoase si la sporirea longevitatii neuronilor, au rol in mentinerea sanatatii sistemului nervos, previn anemia pernicioasa etc.

De asemenea nuca de cocos contine toata gama de vitamine liposolubile, dar si cateva din vitaminele hidrosolubile; nuca de cocos contine minerale precum magneziu, calciu, zinc, sodiu, potasiu etc.;

acid lauric – o substanta activa care a fost gasita si in laptele de mama si este cunoscuta pentru efectele sale antibacteriene si de stimulare a sistemului imunitar; antioxidanti care previn stresul oxidativ si scad riscul de cancer; uleiuri de cea mai buna calitate, grasimi “bune” si acizi grasi esentiali. Uleiul de nuca de cocos este cunoscut in medicina naturista ca panaceu universal;

nuca de cocos contine substante active cu rol foarte puternic asupra organismului uman. Sunt studii care atesta beneficiile consumului de nuca de cocos si extracte din aceasta la bolnavii HIV/SIDA etc. Glucide de buna calitate, cu absorbtie lenta, care protejeaza functia de secretie a insulinei de catre pancreasul endocrin;

Citeste si reteta: Prăjitură Snickers. Are un gust divin, un blat fin cu nucă, ciocolată albă, ciocolată neagră si caramel delicios cu alune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Prăjitura „Diafană” – o reţetă extrem de simplă, cu un gust minunat, gata în 15 minute

Prăjitura „Diafană” este o combinaţie delicioasă între vanilie, ciocolată şi cocos. Se pregăteşte foarte rapid ...