Bolivia: Președintele Evo Morales revocă Codul Penal care a criminalizat activitățile creștine

Președintele Boliviei declară că o revocă „pentru a evita confuzia”. Evanghelicii au fost împotriva unei legi care „ar putea limita sever organizarea activităților evanghelistice”.

Președintele Boliviei , Evo Morales, a anunțat în presa socială că guvernul său a decis să „abroge Codul Penal”, care a fost aprobat pe 15 decembrie . Morales a decis să-l revoce pentru a „evita confuzia” , dar și el a folosit ocazia de a acuza opoziția de a „conspira” și de a „destabiliza țara cu dezinformare și minciuni”.

Președinele Morales a subliniat că scopul noului Cod Penal a fost acela de a înlocui cel aprobat anterios pe parcursul a ceea ce el a descris drept „dictatura lui Hugo Banzer”. A fost, a susținut el, o procedură a Codurilor Europei și a Statelor Unite.

„Guvernul național nu va aproba niciodată legi împotriva poporului bolivian”, a spus Morales. Președintele a declarat că guvernul său va asculta propunerile tuturor sectoarelor țării, astfel încât Adunarea să poată ajunge rapid la un nou Cod Penal. Codul Penal a fost criticat aspru de diverse grupuri, cum ar fi medici, jurnaliști și mulți alții .

PROTECȚII EVANGHELICE – Aprobarea Codului Penal a provocat o mare îngrijorare în rândul evanghelicilor , care credeau că textul articolului 88.1 ar putea „limita sever organizarea activităților evanghelistice”. Asociația Națională a Evanghelicilor din Bolivia (ANDEB) a emis o declarație publică, declarând că noul Cod Penal a fost „imprecis, ambiguu, prost scris, contradictoriu și puterea sa inpunătoare poate constitui un abuz de stat „.

„Ne exprimăm cea mai fermă respingere a includerii activităților noastre ministeriale în lista posibilelor de acțiuni care contravin legii „, au adăugat ei. Multe biserici au sărbătorit o zi specială de rugăciune și post, duminică, 21 ianuarie , rugându-se public în mai multe piețe pentru a-și exprima opoziția față de lege în mod pașnic.

Citește și Bolivia – Evanghelizarea ar putea fi interzisă în Bolivia si va sancționa „recrutarea în scop religios” cu până la 12 ani de închisoare

Sursa: Evancelical Focus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...