Bolivia: Pastorul solicită președintelui Boliviei, Evo Morales, să retragă legea care interzice predicarea Evangheliei

Pastorul Marco Feliciano (PSC-SP) a promis că va căuta să discute cu autoritățile diplomatice braziliene pentru a găsi modalități de a fce presiuni asupra guvernului lui Evo Morales.

BOLIVIA – Bolivia se confruntă cu un moment de tensiune din cauza discriminarii, această discriminare fiind făcută de președintele țării, Evo Morales.  Noul cod penal propune modificări în legislație, care va restricționa libertatea religioasă și să readucă țara la conceptul, destul de asemănătoar cu dictatura comunistă.

Articolul 88 din lege prevede închisoarea de la șapte la doisprezece ani pentru orice persoană care comite “infracțiuniunea” descrisă în paragrafele articolului. Liderii creștini atrage atenția asupra faptului că articolul caracterizează drept un abuz „evanghelizarea de persoane care participa la organizații religioase sau întâlniri”.

Potrivit informațiilor de pe site-ul web La Razón, sute de evanghelici au protestat la La Paz, în capitală. Protestul a fost susținut și de avocați și jurnalisti.

În schimb, guvernul bolivian susține că libertatea de exprimare, fie că este vorba de religie sau opinie în presă, literatură și arta, este o „concesie de stat”, și că „excesele” trebuie combătute. Același discurs a fost adoptat în Brazilia cu ani în urmă de fostul președinte Lula (PT), care a propus o lege care să reglementeze presa care avea “aerul” de a cenzură.

În acestă situație, Pastor Marco Feliciano (PSC-SP) a promis să solicite informații autorităților diplomatice braziliene pentru a găsi modalități de a face presiuni asupra guvernului lui Evo Morales să retragă proiectul care încalcă libertățile religioase.

„Aceasta nu este altceva decât o încercare de a stopa pe cei care sunt împotriva proiectului lor de la putere”, a spus Feliciano într-un videoclip postat pe rețelele sociale.

Pastorul, de asemenea, a cerut ca brazilienii creștinii să se mobilizeze în rugăciune pentru ca președintele Morales care face parte dintr-un grup de politicieni de stânga din America Latină și are simpatia și susținerea partidelor braziliene care să acționeze corect.

„Amintiți-vă creștinii, răul vine cu un pantof de bumbac, care intră în casele noastre și apoi în guvern (expresie boliviană). Trebuie să luptăm pentru ca Bolivia să fie liberă, astfel încât să se propovăduiască Evanghelia deoarece libertatea religioasă este una dintre cele mai mari drepturi individuale ale omilui”, a spus Marco Feliciano.

Citește și MARTURIE: Chuck Norris – Citirea Bibliei m-a adus din nou la Hristos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...