Biserica penticostală din Brazilia interzice credincioșilor să se uite la televizor, să meargă la filme, să poarte machiaj și să-și lase barba

Brazilia – O serie de interdicții stabilite pentru creștini evanghelicii, a fost data printr – o decizie emisă de Convenția de Miniștri și biserici ale Adunărilor lui Dumnezeu din Mato Grosso (COMADEMAT). Convenția penticostală, condusă de ministrul Sebastião Rodrigues de Souza, a declarat că își reafirmă poziția sa doctrinară privind obiceiurile și tradițiile, care stabilește diverse interdicții asupra membrilor cultului.

Femeilor le sunt interzise îmbrăcamintea „bărbătească – pantaloni” sau „costumele office“, haine-fuste scurte sau, decolteurile izbitoare și transparente, machiaj, sprancene desenate/tatuate și tunsori scurte.

Bărbaților le-au interzis de a purta părul lung sau tot felul de forme/tunsori prin par, le-au interzis sa nu poarte bocanci, pantaloni scurți, barbă mare și nici cercei și piercing.

În acest sens, decizia interzice tuturor membrilor să nu se mai uite la televizor, să nu joace nici un tip de joc ( de la jocuri video la fotbal ), „distracțiile lumești“ (cum ar fi filmele).

Aceste interdicții sunt însoțite de versete din 1 Corinteni 11:14 15 , plus I Ioan 2:15 și 2 Timotei 2:25 și 26.

 

În decizia aceasta pastorul susține că interdicțiile cu privire la utilizările și obiceiurile constante „Acestea sunt principii ca doctrină în Cuvântul lui Dumnezeu, și ne ajută să păstram obiceiurile sănătoase de la începutul acestei lucrări în Brazilia.” El a mai dat de exemplu, utilizarea de televiziune poate stabili o barieră între domiciliu și Biserică.

Sursa: AcontecerCristiano.Net