Biblia este cartea care generează bun simț în societate

Biblia este cartea care generează bun simț în societate

Poate vă gândiți că bărbații dintotdeauna au fost politicoși cu femeile și le-au tratat ca niște gentelman-i ce sunt. Dar nu este așa, sunt și azi societăți, care nu au Biblia, în care femeia este un sclav, obiect sau ființă necesară bărbatului. Sunt țări în care bărbatul este învățat cum să-și bată soția.

Sunt țări în care atunci când se naște o fată familia plânge ca la înmormântare pentru că zestrea ei când se va mărita va ruina economic familia de aceea multe familii își abandonează fetițele noi născute în spital. Biblia ne spune să o cinstim ca pe un vas mai sensibil și mai gingaș decât noi. Deci, eu nu iau la palme un vas mai sesibil și nici nu mă port aspru și brutal cu el.

Sunt țări în care bătrânii sunt o pacoste, nu sunt cinstiți, ci sunt lăsați să se “descurce” cum pot. Și în România sunt specimene de copii care își abandonează părinții. Am vizitat o bătrânică care avea trei copii, unul în apropiere și doi în străinătate, care nu mai cunoștea gustul cărnii. Mânca doar legume că atât își permitea. Pavel ne spune că cine nu are grijă de cei din casa sa s-a lepădat de mult de credință.

Poate v-ați gândit că peste tot oamenii se ridică să cedeze locul bătrânilor în mijlocul de transport în comun. Dar nu este așa. Doar oamenii care-L au pe Dumnezeu și s-au lăsat educați de principiile creștine o fac.

Poate v-ați gândit că peste tot oamenii se salută zâmbind dar sunt specimene de ființe care nici când intră într-o casă nu salută. Asta ține și de educația din familie, dar la originea, salutul în cultura noastră, a fost învățat, inclusiv față de un străin, tot din Scriptură, din Epistolele lui Pavel în care suntem învățați să ne salutăm unii pe alții în comunitățile noastre, fie comunități formate într-un bloc de apartamente sau la Biserica.

Eu zic clar și limpede, cine citește Biblia capătă cea mai bună educație și cel mai fin bun simț. Nu e o educație de fațadă, ci una a inimii, nu e o educație ce stă doar în gesturi, ci în sentimente curate unul față de altul. Citește-o și te vei îmbogăți ca om!

Tony Berbece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...