Avertisment dur al nutriţioniştilor: Persoanele care au INTERZIS la ciocolată neagră

Avertisment extrem de dur şi de luat în seamă al nutriţioniştilor. Nu toţi oamenii au voie să mănânce ciocolată neagră. O cantitate de ciocolată neagră consumată cu moderaţie este benefică pentru sănătate, susţin nutriţioniştii. Dar tot ei atrag atenţia că nu oricine se poate bucura de acest dulce pe bază de cacao şi zahăr.

Nu mai e un secret că ciocolata neagră este un aliment sănătos. Cu toate acestea trebuie să avem în vedere un aspect foarte important: ciocolata neagră este un aliment cu o densitate energetică foarte mare.

 

Profesorul doctor Nicolae Hâncu, în volumul „Abecedar de nutriţie“, confirmă acest lucru: „Deşi ciocolata neagră are mai multe calorii, aduse din lipide vegetale (cacao), este mai sănătoasă decât cea albă sau cea cu lapte. Adaosul de arahide sau stafide creşte aportul caloric deja foarte mare“.

Iată argumentul pentru care persoanele care vor să slăbească nu ar trebui să consume ciocolată neagră sau orice alt fel de ciocolată. Reţineţi că 100 de grame de ciocolată neagră (minimum 35% cacao şi 55-65% zahăr) conţin 550 de calorii.

Ciocolata conţine teobromină, o substanţă asemănătoare cafeinei, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central. De aceea, ciocolata nu este recomandată, sub nicio formă, copiilor cu vârsta sub 3 ani sau celor care prezintă ADHD (sindrom de hiperactivitate şi deficit de atenţie).

Şi femeile care alăptează este bine să se abţină de la consumul de ciocolată, mai ales cea cu un conţinut bogat de cacao, deoarece substanţa psiho-stimulantă poate trece în laptele matern.

Tot din cauza efectului stimulant asupra sistemului nervos central, ciocolata nu ar trebui să intre în dieta persoanelor predispuse la insomnii, iar din acest punct de vedere, nicidecum nu ar trebui consumată după-amiază şi seara.

Ciocolata conţine zahăr, chiar şi cea amăruie. Cu cât concentraţia de cacao este mai scăzută, cu atât creşte cantitatea de zahăr dintr-o ciocolată. Atunci este lesne de înţeles de ce diabeticii nu ar trebui să mănânce ciocolată sau cel puţin să nu facă excese, conform adevarul.ro. Pe de altă parte, ciocolata conţine oxalaţi, motiv pentru care persoanele care suferă de pietre la rinichi sau de gută nu ar trebui să mănânce ciocolată.

Pentru sanatate citeste:

1.Alimentele care NU trebuie să-ţi lipsească de pe masă: Te protejează de mai multe boli

2.S-au vindecat de cancer cu aceasta bautura

3.CEASUL BIOLOGIC – Orele de refacere a organelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Pasta recomandata de un medic rus pentru revitalizarea organismului

Sistemul imunitar trebuie intarit pe orice cale, iar reteta oferita de dr. Nikolai Amosov exact ...