Astăzi 31 ianuarie în Israel se va vedea superluna roșie: Ce va însemna aceasta?

“Luna roșie sau luna însângerată” a fost o problemă discutată între anii 2014-2015, când un număr mare de teologi au indicat fenomenul astronomic ca „semn al sfârșitului”.

Pastori precum Mark Biltz au reamintit că la diferite momente importante din istoria Israelului, luna aceasta roșie a apărut pe cer in țară.

Predicția unei super-luni de sânge pentru 31 ianuarie a atras atenția din nou, mai ales că Ierusalimului a fost recunoscută ca și capitală a Israelului de către SUA, rezultând amenințări din partea mai multor țări islamice.

Cu toate că a fost criticat în urmă cu trei ani că nici un eveniment major la nivel mondial nu va avea loc după luna roșie din anii precedenți. Pastorul Biltz ne reamintește ca au fost consecințe care au venit, mai ales ca semnele de pe cer sunt menționate foarte mult în Biblie.

„Dumnezeu a zis: „Să fie niște luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne care să arate vremurile, zilele și anii și să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul.” Și așa a fost.” Geneza‬ ‭1:14-15‬ ‭VDC‬‬

Pentru el, evenimentul din această lună are legătură cu anunțarea unei perioade de neliniște pentru Israel și o mare tulburare pe Pământ. În loc să privească cerul, pastorul le cere oamenilor să se uite la ce scrie în Biblie.

„Mulți oameni ignoră adevărata importanță a acestui eveniment”, a declarat el pentru WND Biltz. Superluna de sânge din 31 ianuarie are loc exact în a cincisprezecea zi a lunii Shevat.

Aceasta este ziua lui Tu B’Shevat sau a Anului Nou al Copacilor, care a marcat prima recolta a anului. Savantul subliniază faptul că următoarea eclipsă de lună va avea loc pe 27 iulie, care este Tu B’Av, și pe 21 ianuarie, 2019 coincide din nou cu Tu sărbătoarea B’Shevat (Anului Nou al Copacilor).

Deși Biltz reafirmă că nu anticipează că ceva deosebită se va întâmpla pe 31 ianuarie, datele specifice în care acestea apar pot fi interpretate ca un mesaj important de la Dumnezeu. Fenomenul va fi vizibil nu numai din Israel, ci și în cea mai mare parte a lumii.

„Acestea sunt date importante biblice, pentru că vom avea două luni roși în anul 2018 și 2019, în Tu B’Shevat”, a declarat el. „Acest lucru este fascinant profetic, deoarece în Cartea lui Zaharia [1: 7-8] revelația despre calul roșu care alungă pacea de pe Pământ și are loc în luna Shevat.

„În a douăzeci și patra zi a lunii a unsprezecea, care este luna Șebat, în anul al doilea al lui Darius, cuvântul Domnului a vorbit prorocului Zaharia, fiul lui Berechia, fiul lui Ido, astfel:

M-am uitat noaptea și iată că un om era călare pe un cal roșu și stătea între mirţi într-un umbrar; în urma lui erau niște cai roșii, murgi și albi.” Zaharia‬ ‭1:7-8‬ ‭VDC‬‬

Învățătorul mai spune că versetul 12 arată discuția îngerului Domnului cu profetul, iar răspunsul este că Dumnezeu s-a mâniat pe Ierusalim și pe cetățile lui Iuda timp de 70 de ani.

Prin urmare, ar exista un model biblic care să indice „imaginea cailor, care sunt de asemenea menționați în Cartea Apocalipsa, la sfârșitul unei perioade de 70 de ani.

Acum, Israel [modern] comemorează în curând 70 de ani. „Ceea ce sugerez este că, chiar dacă nu se va întâmpla nimic în aceeași zi a apariției lunii a sângelui, se va produce un război între cele două date care apar în Tu B’Shevat (Anului Nou al Copacilor), cu un an în afară. Mai mult ca niciodată, este important ca și creștinii să înțeleagă calendarul lui Dumnezeu, calendarul biblic și să învețe să interpreteze semnele vremurilor.

Ce se întâmplă în ceruri și când se întâmplă acest lucru, ele arată o corelație între „superluna sângelui” și evenimentele istorice din Orientul Mijlociu, deoarece acestea se aliniază la datele specifice menționate în Scripturi”.

Înțelegeți fenomenul – O eclipsa lunară apare atunci când Soarele, Pământul și Luna sunt în aliniere perfectă, iar planeta noastră este în centru. Adică, Luna este ascunsă de Pământ, iar razele soarelui nu ajung la ea.

Această „umbră” a planetei este proiectată pe Lună, generând o culoare roșiatică. Ea apare din cauza apropierii atmosferei Pământului, atunci când lumina soarelui de frecvență joasă, cum ar fi rosu, reflectate de atmosfera Pamantului la satelitul nostru natural.

În plus, Superluna este fenomenul în care Luna atinge punctul maxim de aproximare de Pământ, apărând cu până la 30% mai mare. Luna pe 31 va avea o altă caracteristică, ceea ce se numește „luna albastră”. Acesta nu este un eveniment astronomic, deoarece Luna nu este de fapt albastră.

Numele are legătură cu raritatea înfățișării.
În calendarul lunar, folosit de evrei, ciclul lunar durează 29,5 zile. În calendarul gregorian occidental, are 30 până la 31 de zile. Din cauza acestei diferențe, putem avea două luni pline în aceeași lună caledaristică.

Prin tradiție, a doua lună plină a aceleiași luni se numește Luna Albastră. Pe 31 ianuarie va avea loc o „eclipsă de culoare albastra dar și roșie” – ceva ce nu s-a mai întâmplat de 150 de ani.

Oriunde v-ati afla, vă invităm să ieșiți afară și să priviți frumusetea lucrării lui Dumnezeu. Astepatam parere…

Citește și Iisus vine în curând! O profeţie despre vremurile din urmă făcută în anul 1968

Tradus si prelucrat de logosul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...