Alimentele care NU trebuie să-ţi lipsească de pe masă: Te protejează de mai multe boli

O mână de smochine deshidratate, mâncate pe zi, îți asigură aportul necesar de fibre, minerale și un nivel normal al tensiunii arteriale.

Acestea sunt alimentele din imagine care nu trebuie să-ţi lipsească niciodată de pe masă. Te feresc de mai multe boli extrem de grave.

Sunt benefice inimii

Magneziul și potasiul pe care ți le procuri smochine sunt importante pentru menținerea sănătății inimii. Această combinație de minerale fluidizează sângele, menține tensiunea arterială în limite normale și-ți ajută corpul să asimileze corect calciul, fără ca acesta să se transforme în depuneri pe pereții vaselor de sânge.

Te protejează de bolile de oase

Mineralele pe care le conțin smochinele, cum sunt calciul, magneziul, îmbunătățesc densitatea osoasă și scad riscul de boli de oase ca osteoporoza. În plus, smochinele au și vitamina K, în prezența căruia calciul este absorbit și folosit de organism pentru susținerea sănătății oaselor.

Alături de magneziu, potasiu, calciu, smochinele îți acoperă o parte a aportului zilnic de fier. Dacă le incluzi în dietă nu vei avea teamă că riști să faci anemie. Smochinele conțin și fibre solubile esențiale pentru o digestie ușoară și pentru menținerea senzației de sațietate. Fibrelor solubile obținute din smochine sunt benefice și din alte puncte de vedere reduc glicemia și alungă simptomele sindromului de colon iritabil. Smochinele îți conferă și fibre insolubile cu rol în prevenirea constipației și a obezității.

Menține sănătatea ochilor

Dintre toate fructele uscate, smochinele conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți de tipul fenolilor care îți asigură o vedere bună, conform RTV.  Din acest motiv, aceste fructe, incluse în dieta copiilor și a vârstnicilor mai ales, asigură sănătatea ochilor și previne pierderea vederii sau boli oculare ca degenerescența maculară.

Citeste s..

1. 6 simptome care anunță că ai ficatul bolnav si ar trebui sa mergi la medic

2.In ultimul timp, tot mai multi oameni se trezesc noaptea, in jur de ora 4.00. Explicatia e aceeasi pentru toti!

3.Prietena mea este soție de stomatolog și m-a învățat cum să scap de tartru și să-mi albesc dinții în doar 4 minute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Pasta recomandata de un medic rus pentru revitalizarea organismului

Sistemul imunitar trebuie intarit pe orice cale, iar reteta oferita de dr. Nikolai Amosov exact ...