Alertă de ultimă oră de la meteorologi. Vremea se schimbă radical, va ninge şi în sud. PROGNOZA METEO pe toată săptămâna

PROGNOZA METEO: Se face frig și vin ploile și ninsorile. Vremea se răcește din nou, iar maximele nu mai trec de 5 grade, anunță meteorologii.

„Ţara noastră se află în zona de trecere a presiunii ridicate spre zone cu presiune mai scăzută din marea Mediterană. Încet, încet se formează acel contrast termic specific iernilor în ţara noastră. Iarna încearcă să vină, chiar foarte târziu, dar încearcă să vină inclusiv în partea de sud a teritoriului.

De luni şi pe tot parcursul săptămânii care urmează, valorile de temperatură vor fi în limitele normale pentru luna februarie, respectiv 0 grade Celsius, minus 2 grade Celsius în nordul Moldovei şi cam 6-7 grade Celsius în partea de sud şi de vest.

În Bucureşti, chiar uşor mai rece. Pe parcursul nopţilor – valori termice uşor negative până spre weekendul viitor, când există semnale că temperaturile vor scădea semnificativ.

Nopţile vor deveni geroase în toate regiunile ţării, undeva la minus 10 grade Celsius, chiar mai scăzute în nord şi în depresiunile din vestul Transilvaniei. Valuri succesive de ninsori la munte, lapoviţe pe la deal şi precipitaţii mixte în zonele de câmpie se vor consemna pe parcursul întregii săptămâni”, a anunţat şi meteorologul Viorica Dima.

CNAIR: S-a acţionat cu 845 de utilaje de deszăpezire şi s-au răspândit aproape 3.000 de tone de material antiderapant; ninge moderat în 19 judeţe din ţară

Drumarii au intervenit, în ultimele ore, cu 845 de utilaje de deszăpezire şi cu aproape 3.000 de tone de material antiderapant. Ninge în 19 judeţe din ţară şi se continuă acţiunile de curăţare a şoselelor, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, la nivel naţional, de sâmbătă ora 17.00, până duminică la ora 12.00, s-a acţionat cu 845 de autoutilaje şi s-au răspândit 2.927 tone de material antiderapant.

La ora transmiterii acestei ştiri, ninge moderat în judeţele Prahova, Suceava, Neamţ, Bacău, Iaşi, Vaslui, Arges, Dâmboviţa, Gorj, Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Sălaj, Bihor, Alba, Satu Mare, Sibiu, Mureş şi Harghita.

”Precizăm că reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, transmit reprezentanţii CNAIR.

Recomandările Infotrafic:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în prezent se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe artere rutiere, mai exact pe cele din jumătatea de nord a ţării, unde ninge slab în majoritatea zonelor şi mai puternic pe alocuri, însă momentan din fericire nu există blocaje din cauza condiţiilor meteorologice.

Pentru a preîntâmpina producerea de accidente rutiere, se recomandă şoferilor:

  • să reducă viteza de deplasare mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;

  • să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;

  • înainte de a pleca la drum, să verifice dacă ştergătoarele de parbriz şi sistemul de climatizare sunt funcţionabile;

  • să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale;

  • să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic, precum şi pe cel de dezaburire;

  • să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

  • să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;

  • să nu efectueze depăşiri riscante;

  • să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

Citeste și Lipsa somnului, efecte devastatoare: Impotenţă, pierderi de memorie, risc de cancer/ Sfatul unui renumit profesor american

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...