Alege: Statul sau pe Iisus – creștinii chinezi sub presiune

Mulți creștini din Statele Unite și din întreaga lume sunt liberi să pună simboluri creștine, cum ar fi cruci, pasaje din scripturi și imagini ale lui Iisus, în interiorul bisericii și în afara lor.

Lucrurile stal altfel în altă parte a lumii. Pe creștinii din China de Sud-Est, au fost anunțat recent de oficialii de stat că vor interzice simbolurile creștine. În schimb, li s-au oferit potrete, tablouri ale președintelui comunist Xi Jinping.

Cei mai mulți dintre ei ai acceptat deoarece, în zonele rurale sărace, se temeau de pierderea sprijinului financiar din partea guvernului comunist.

Într-un alt incident, în 2015, peste 1200 de cruci au fost rupte,date jos de pe clădirile bisericii din provincia Zhejiang, iar sute de lideri ai bisericii au fost arestați.

„Mulți oameni din mediul rural sunt ignoranți”, a spus un oficial. „Ei cred că Dumnezeu este Mântuitorul lor”. Partidul Comunist preferă că oamenii să iubescă statul pentru ajutor, nu pe Dumnezeu, informeaza Prophecy News

Decizia Partidul Comunist din China se pregătește să izoleze creștinii care sunt independenți de biserica sancționată.

Deoarece majoritatea creștinilor chinezi operează în „biserici în case” subterane, în afara controlului guvernamental, oficialii sunt îngrijorați că aceste grupuri ar putea creea puncte de vedere negative ale partidului.

Biserica aprobată de stat, uneori cunoscută sub numele de „Trei Biserici de sine” în legătură cu cea de-a treia mișcare a patriotismului chinez, nu permite o libertate totală de închinare.

De exemplu, Wu Weiqing, pastor al Bisericii Haidian din Beijing, a spus: „Trebuie să ne amintim mai întâi că suntem cetățeni ai acestei țări și suntem cetățeni ai Împărăției lui Dumnezeu. Pentru majoritatea creștinilor, această filozofie este contrară credinței adevărate.

O nouă lege este programată să intre în vigoare la 2 februarie, care va interzice organelor religioase neoficiale să predea la copii, să primească donații și să posteze informații online. Oficialii guvernamentali spun că sunt preocupați de „gândirea extremistă”.

Unii observatori estimează că China va conține în curând cea mai mare populație creștină din orice altă națiune. Creștinii deja depășesc numărul membrilor Partidului Comunist. Dar Xi Jinping a spus că membrii partidului „ar trebui să fie autentici marxiste fermi și nu trebuie să-și găsească niciodată valorile și credințele în nici o religie”.

În plus, a spus că tinerii din China ar trebui să „creadă în știință, să studieze știința, să răspândească știința și … să aibă o viziune corectă asupra creerii lumii”.

Deși Partidul Comunist din China nu dorește să se discute cu criticii la nivel mondial, ei în mod clar decid legi care ar putea crea conflicte. Liderii bisericii ar face bine să supravegheze cu atenție aceste evoluții.

Nu cu mult timp în urmă, un pastor a spus ca spus bisericii persecutate din China, că Dumnezeu le-ar acorda libertate pentru a se închina. După serviciu, a fost abordat de un cetățean chinez care a vizitat biserica în acea zi.

El ia mulțumit pentru îngrijorarea sa, dar, a spus el, în China nu ne rugăm pentru schimbări politice sau scutiri de la persecuție. Mai degrabă ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea har pentru a îndura și a slăvi Numele Lui. Câți creștini occidentali ar fi atât de îndrăzneți în credința lor?

Am rugămintea să susțineținem acesți frați ai nostri în rugăciune care suferă pentru Hristos. În fiecare seara de la ora 21:00 ora Romaniei ne vom ruga pentru această tară dar și pentru alte tări care frați și surori suferă cumplit pentru Hristos.

Te rog transmite mai departe acest mesaj, nu te costa nimic. Fiți binecuvântați!!! Amin

Citește și Top 10 tari de persecutie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denzel Washington spune că citește Biblia în fiecare zi și are o experiență spirituală

Denzel Washington, a vorbit despre valorile sale creștine a asigurat că citește Biblia în fiecare ...